Οι χαμηλές πωλήσεις του Wii U ακόμα προκαλούν προβλήματα στα κέρδη της Nintendo. Τον Αύγουστο η ιαπωνικη εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα μείωνε την τιμή της κονσόλας έτσι ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις της. Η απόφαση της είχε θετικά αποτελέσματα αφού πουλήθηκαν 300.000 Wii U μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

Σήμερα, η Nintendo ανακοίνωσε ότι η κονσόλα έχει φτάσει τις 460.000 πωλήσεις στο εξάμηνο από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σε αυτούς τους έξι μήνες η Nintendo είχε λανσάρει το Pikmin 3 και το The Legend of Zelda: The Wind Waker HD αλλά ούτε αυτά κατάφεραν να ανεβάσουν αισθητά τις πωλήσεις του Wii U. Σε μια δήλωση της Nintendo για τους επενδυτές της, η ιαπωνική εταιρία ανέφερε ότι «Το Wii U ακόμα έχει ένα αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη της Nintendo». Επίσης θεώρησε ότι για αυτό φταίει η πτώση της τιμής της κονσόλας σε Αμερική και Ευρώπη καθώς και το υπερβολικό κόστος της διαφήμισης, της έρευνας και της ανάπτυξης του Wii U. Να θυμίσουμε ότι οι συνολικές πωλήσεις του Wii U ανέρχονται σε μόλις 3,91 εκατομμύρια. Στόχος την Nintendo ήταν 9 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το τέλος του 2014 και όπως φαίνεται δεν θα καταφέρει να τον πετύχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 3DS έχει φέρει έσοδα
Από την άλλη το 3DS τα πηγαίνει περίφημα. Το Animal Crossing: New Leaf έχει πουλήσει 2.49 αντίτυπα παγκοσμίως ένω το Luigi’s Mansion: Dark Moon,το Mario & Luigi: Dream Team και το Donkey Kong Country Returns 3D έχουν σταθερά ανοδικές πωλήσεις. Οι συνολικές πωλήσεις του 3DS έχουν φτάσει τα 34.98 εκατομμύρια ενώ το τελευταίο εξάμηνο πουλήθηκαν 27.38 εκατομμύρια παιχνίδια για την φορητή συσκευή της Nintendo.
Πάρα τις χαμηλές πωλήσεις του Wii U η Nintendo δεν άλλαξε τον οικονομικό σχεδιασμό της για το 2014. Επίσης η ιαπωνικη εταιρία δήλωσε ότι η οι Pokémon X και Pokémon Y είχαν πολύ καλές πωλήσεις.

Σχετικά με το τι προγραμματίζει να κάνει στο μέλλον, η Nintedo ανέφερε ότι «προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην κυκλοφορία first-party τίτλων έτσι ώστε να ανέβουν οι πωλήσεις του Wii U». Ακόμα, είπε ότι το Wii Party U και Super Mario 3D World θα υπάρχει ως bundle μαζί με την συσκευή. Τέλος, η Nintendo θέλει να μειώσει το κόστος κατασκευής για να βελτιώσει τα έσοδα της.

Αν θέλετε να συζητήσετε τα νέα της Nintendo και να ανταλλάξετε απόψεις για τις κονσόλες της, επισκεφθείτε το Wii U/3DS forum του GameWorld.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντάκτης: and13ath@gmail.com (Ανδρέας Αθανασίου)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης