[Αρχική δημοσίευση: 21/2/13] Στην χθεσινή press conference της η Sony αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να μας τονίσει την συνδεσιμότητα του PS4 με άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα με το PS Vita. H ιαπωνική εταιρεία ανέφερε απλά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ότι στο μέλλον θα υπάρξουν αντίστοιχες εφαρμογές για Andoid και iOS συσκευές αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί επι του θέματος. Εντούτοις, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Sony ύστερα από την αποκάλυψη του PS4 ήρθαν στο φως νέες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Μια νέα εφαρμογή της Sony ονόματι PlayStation App, η οποία θα διατεθεί για iPhone, iPad και Android συσκευές θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τα smartphones και τα tablets σας αντίστοιχα ως “δεύτερη οθόνη”. Για παράδειγμα αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή στην συσκευή σας θα μπορείτε να δείτε σε αυτή έναν χάρτη σε ένα Adventure ή RPG αντίστοιχα. Θα μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε games του PS4 όσο βρίσκεστε έξω από το σπίτι σας και να τα κάνετε download απ’ ευθείας στην κονσόλα σας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η εφαρμογή έχει πάρα πολλές ομοιότητες με το Smartglass της Microsoft.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[UPDATE: 7/10/13] Σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι το Playstation App θα διατίθεται δωρεάν για συσκευές iOS και Android, ενώ εκκρεμεί το αν τελικά θα κυκλοφορήσει και έκδοση για Windows 8. Η Sony αναφέρει πως θα επιτρέπει την αγορά παιχνιδιών και την άμεση εκκίνηση του download τους, στο -πάντα ενεργοποιημένο- PS4 σας.

Ο Shuhei Yoshida, διευθυντής της Sony Worldwide Studios, προχώρησε στην αποκάλυψη των παραπάνω κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής που παραχώρησε στο ευρωπαϊκό Playstation Blog. Το Playstation App θα σας επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων -γραπτών ή ηχητικών- σε άλλους κατόχους PS4. Θα μπορείτε επίσης να στείλετε και προσκλήσεις για multiplayer games.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Playstation App δεν θα απαιτεί συνδρομή στο Playstation Plus όπως δήλωσε ο Fred Dutton, πρόεδρος του ευρωπαϊκού PlayStation Blog.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Playstation App παρουσιάστηκε στο Tokyo Game Show. Πέρα από εμφάνιση διάφορων στατιστικών, βίντεο, και δυνατότητας “sharing’” μέσω Facebook, το PS App θα μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να λάβει ενεργό ρόλο ως μια επιπλέον οθόνη, σε games όπως Watch Dogs και Knack.

[UPDATE: 13/11/13] Χθες βράδυ το PlayStation App έγινε διαθέσιμο στην Αμερική με το PlayStation Network update της χώρας. Μένει να δούμε αν η Sony θα το προσθέσει σήμερα στο ευρωπαϊκό PSN update.

Οι κάτοχοι iOS και Android κινητών θα μπορέσετε να πλοηγηθείτε σε user interface παρόμοιο με αυτό του PlayStation 4, να κάνετε Add φίλους, να ανταλλάξετε μηνύματα (γραπτά και φωνητικά) και να αγοράσετε games! Για το Windows Phone δεν έχουμε ακόμη κάποια νεότερα.

Το app διαθέτει επιλογή “Connect to PS4” με το οποίο χρησιμοποιείτε το smartphone σας σε games του PS4, όπως το Knack (θα κυκλοφορήσει μαζί με την κονσόλα) ή το Playroom που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες Augmented Reality. Τέλος, το app θα σας επιτρέπει να κάνετε stream τα PlayStation Mobile games με απλή σύνδεση του κινητού με το PlayStation 4!

Το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου στην τιμή των 400 ευρώ. Μπορείτε να ελέγχετε πάντοτε την τιμή του και τα καταστήματα που το έχουν μέσω του Bestprice.gr.

Συντάκτης: padelis@gameworld.gr (Παντελής Δασκαλέλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης