Μετά από αρκετά χρόνια, η Τσέχικη εταιρεία ανάπτυξης Amanita Design (Machinarium, Botanicula) επιστρέφει στην cult παρθενική της δημιουργία.

Το Samorost αποτελεί το πρώτο της video game κι είχε εκδοθεί το 2003 ως ένα Point-and-click Adventure, το οποίο μπορείτε να παίξετε εντελώς δωρεάν στον browser σας. Το -εικαστικά- ιδιαίτερο περιβάλλον του και οι σουρεαλιστικές καταστάσεις που εκτυλίσσονταν κέρδισαν τις εντυπώσεις οδηγώντας τους τσέχους στη δημιουργία του Samorost 2 (επί πληρωμή αυτή τη φορά), το οποίο κατάφερε να κερδίσει διάφορα βραβεία σε διαγωνισμούς για ανεξάρτητες δημιουργίες. Στα Samorost χειρίζεστε ένα νάνο-ξωτικό που μπλέκεται σε διάφορες περιπέτειες στο διάστημα, όπου υπάρχει σωρεία από puzzles προς επίλυση (με το βαθμό δυσκολίας πάνω του μετρίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Amanita Design ανακοίνωσε σήμερα το teaser trailer για το Samorost 3. Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα Τσέχικη δημιουργία αναπτύσσεται ήδη από το 2011.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Amanita Design, το Samorost 3 θα εκτυλίσσεται σε επτά διαφορετικούς πλανήτες, καθένας εκ των οποίων θα έχει το δικό του εικαστικό ύφος. Στο παιχνίδι, όπως αντιλαμβάνεστε, η μουσική θα διαδραματίζει μείζονα ρόλο.

To Samorost 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2015 για PC καθώς και συσκευές iOS και Android. Διαβάστε τα reviews των Machinarium και Botanicula από το GameWorld.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντάκτης: markodisrm@hotmail.com (Νικόλας Μαρκόγλου)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης