[Αρχική δημοσίευση: 7/5] Πόσοι από εσάς θυμάστε το Eternal Darkness: Sanity’s Requiem; Για όσους δεν το γνωρίζουν, ήταν ένας εντελώς cult horror τίτλος για το GameCube. Mεγαλύτερο χαρακτηριστικό του ήταν τα λεγόμενα sanity effects, όπως μεταξύ άλλων το υποτιθέμενο «Blue Screen of Death» μήνυμα που εμφάνιζε η κονσόλα. Η είδηση που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα όσους είχαν αγαπήσει το συγκεκριμένο video game, είναι πως ετοιμάζεται ο πνευματικός του διάδοχος.

Την ανάπτυξη του Shadow of the Eternals, όπως θα ονομάζεται ο εν λόγω τίτλος, έχει αναλάβει η νεοσύστατη καναδική Precursor Games. Στο project συμμετέχει και ο Denis Dyack, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον δημιουργό του Eternal Darkness: Sanity’s Requiem, γεγονός που αποδεικνύει την άμεση σχέση μεταξύ των δύο παιχνιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλοκή του Shadow of the Eternals θα λαμβάνει χώρα ση Louisiana και θα έχει σαν βασικό χαρακτήρα τον ντετέκτιβ Paul Becker. Ωστόσο, τα γεγονότα θα εκτείνονται σε ένα βάθος χρόνου που θα φτάνει μέχρι και 2500 χρόνια πριν, σε μέρη όπως η Αίγυπτος, η Αγγλία ή η Ουγγαρία. Θα μπορείτε να χειριστείτε περισσότερους χαρακτήρες όπως την Clara Rusznyák, μια υπηρέτρια της κόμισσας Erzébet Bathory. Δείτε εδώ το επίσημο τρέηλερ:

Το σενάριο του παιχνιδιού ξεδιπλώνεται καθώς ο Paul Becker ανακρίνει δύο διαφορετικούς αλλά στερεοτυπικούς χαρακτήρες, έναν επιχειρηματία και έναν αλήτη. Οι δύο τους θα είναι οι μόνοι επιζήσαντες μιας τρομερής αιματοχυσίας και παρόλο που τα έχουν εντελώς χαμένα, ο ένας θέλει να σκοτώσει τον άλλο. Η ιστορία θα μας έρθει σε 12 συνέχειες, αφού το Shadow of the Eternals θα κυκλοφορήσει με την μορφή επεισοδίων.

Ο σκοπός των δημιουργών είναι αρχικά να συγκεντρώσουν από χρηματοδότηση του κοινού ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων. Με αυτά τα χρήματα θα δημιουργήσουν το πρώτο μονάχα επεισόδιο, με διάρκεια δύο έως τέσσερις ώρες, αν και υπόσχονται τα επόμενα να είναι αρκετά πιο «οικονομικά». Η χρηματοδότηση του Shadow of the Eternals έχει ήδη ξεκινήσει μέσω του επίσημου site του παιχνιδιού. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Precursor Games έχει συγκεντρώσει γύρω στα 50.000 δολάρια, ενώ η διορία που έχει οριστεί για να μαζευτεί το πλήρες ποσό τελειώνει στις 6 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δωρίζοντας ένα ποσό της τάξεως των 5 δολαρίων θα αποκτήσετε δωρεάν το πρώτο επεισόδιο, ενώ όσοι στηρίξουν το project με 25 δολάρια θα αποκτήσουν πέντε επιπλέον επεισόδια. Όσοι ενδιαφέρεστε να τσεκάρετε που ενδεχομένως θα επενδύσετε τα λεφτά σας, δείτε ένα βίντεο με in-game πλάνα διάρκειας εννέα λεπτών.

Η κυκλοφορία του Shadow of the Eternals έχει ήδη επιβεβαιωθεί για PC και Wii U, ενώ το πρώτο επεισόδιο αναμένεται –καλώς ερχόντων των πραγμάτων- στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

[UPDATE 9/5] Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Wired o Paul Caporicci, το “αφεντικό” της Precursor Games και πρώην στέλεχος της Silicon Knights, ανέφερε πως στο Shadow of the Eternals θα χρησιμοποιηθούν κάποια πρώιμα σκίτσα από το artwork του Eternal Darkness 2. Όπως είναι γνωστό η Silicon Knights εργάζονταν στον διάδοχο του Eternal Darkness: Sanity’s Requiem τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά η χαμένη δικαστική διαμάχη της με την Epic Games απέφερε ένα τρομακτικό πλήγμα στα οικονομικά της καναδικής εταιρείας όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας και κατόπιν αυτού, η Silicon Knights αναγκάστηκε να τερματίσει όλα τα projects της. Για να διαβάσετε περισσότερα πληροφορίες σχετικά με τα ακυρωθέντα projects κάντε κλικ εδώ.

Εν τω μεταξύ, ο Caporicci διευκρίνισε ότι η επερχόμενη δημιουργία της Precursor Games δεν θα αποτελέσει sequel του Eternal Darkness. Μάλιστα το “Sanity Meter”, ένας από τους ιδιαίτερους μηχανισμούς του μνημειώδους Survival Horror για το GameCube, δεν θα δώσει το παρών στο Shadow of the Eternals, καθώς η συγκεκριμένη πατέντα ανήκει στη Nintendo. Όσον αφορά το κόστος του παιχνιδιού, η Precursor Games τόνισε πως κάθε επεισόδιο θα κοστίζει 5 δολάρια και θα διατίθεται ψηφιακά, ενώ στο μέλλον δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει και κάποια συλλογή που θα περιέχει όλα τα επεισόδια. Για την ώρα πάντως η προσπάθεια της εταιρείας να πιάσει τον στόχο των 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει αποδώσει καρπούς, καθώς έχουν συγκεντρωθεί μόλις 122.000 δολάρια.

[UPDATE 5/6] Η Precursor Games αποφάσισε να “αποσύρει” το Shadow of the Eternals από το Kickstarter, καθώς συγκέντρωσε σε 13 ημέρες μόλις 284.000 δολάρια από τα 1.5 εκατομμύρια που είχε θέσει ως στόχο. Να θυμίσουμε ότι το πόσο αυτό αφορούσε το κόστος μόνο του πρώτου επεισοδίου, καθώς η καναδική εταιρεία σκόπευε να κυκλοφορήσει τον πνευματικό διάδοχο του Eternal Darkness σε 12 συνολικά επεισόδια.

Ο Paul Caporrici, το “αφεντικό” της Precursor Games δήλωσε επί του θέματος: “Από την στιγμή που ανακοινώσαμε το Kickstarter campaign μας για την χρηματοδότηση του Shadow of the Eternals λάβαμε σημαντική υποστήριξη από το community. H υποστήριξη αυτή μας ανοίγει νέους ορίζοντες και μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε το παιχνίδι ακόμη καλύτερο από ότι αρχικά είχαμε σχεδιάσει. Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε σήμερα να σταματήσουμε τις δύο εκστρατείες χρηματοδότησης του project μας, τόσο στο Kickstarter, όσο και στο επίσημο website μας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα εγκαταλείψουμε το Shadow of the Eternals καθώς σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια για την χρηματοδότησή του στο Kickstarter.”

Θα πρέπει να τονίσουμε πάντως πως τις προηγούμενες ημέρες η Precursor Games είχε δηλώσει πως το project δεν θα ολοκληρωθεί σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που τέθηκαν στο Kickstarter. Εάν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε και το αρνητικό κλίμα που υπάρχει γύρω από τον Dennis Dyack, τον εκκεντρικό ιδρυτή της Silicon Knights, o οποίος πλέον εργάζεται στην Precursor Games, τότε όλα δείχνουν πως οι δηλώσεις του Paul Caporrici είναι χωρίς ουσία και το Shadow of the Eternals πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης