Στα πλαίσια του Tokyo Game Show, η Square Enix έδωσε περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα για την cloud gaming υπηρεσία που ετοιμάζει να διαθέσει στην αγορά.

Η Shinra Technologies δανείζεται το πρώτο συνθετικό του ονόματός της από την οργάνωση Shinra Electric Power Company που γνωρίσαμε στο Final Fantasy VII. Πρόκειται για μια εταιρία της Square Enix που θα παρέχει υπηρεσίες cloud gaming που θα σας δίνει την δυνατότητα να παίξετε games χωρίς να τα κατεβάζετε και δίχως να είναι απαραίτητη η ύπαρξη “δυνατού” hardware, αφού όλη την βαριά δουλειά την αναλαμβάνουν  τα supercomputers της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, θυμίζει τις αντίστοιχες λύσεις των OnLive και PlayStation Now, αν και η Square Enix αναφέρει ότι η τελική μορφή της υπηρεσίας θα αποτελεί την επόμενη μεγάλη εξέλιξη στον χώρο των video games. Σκοπός της ιαπωνικής εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα νέο οικοσύστημα, μια νέα πλατφόρμα η οποία θα είναι σε θέση να προσφέρει εντελώς νέες εμπειρίες. Για αυτό το σκοπό, καλεί τους developers να αναπτύξουν games εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσία της Shinra Technologies και τις υψηλότατες τεχνικές προδιαγραφές που προσφέρουν τα supercomputers της στους τομείς των physics και των γραφικών.

https://www.youtube.com/watch?v=9Yd83iCvLKY

Τα κεντρικά της Shinra Technologies βρίσκονται στην Νέα Υόρκη και επικεφαλής της θα είναι ο Yoichi Wada, ο πρώην διευθύνον σύμβουλος της Square Enix. Παραρτήματα της εταιρείας συναντώνται και στον Καναδά και το Τόκιο, ενώ λογικά θα υπάρξουν servers αντίστοιχα και στην Ευρώπη. Η τεχνολογία που ανέπτυξε η Square Enix, υπόσχεται μηδαμινό lag στο streaming των games, λόγω του νέου τρόπου που τα supercomputers τους διαχειρίζονται και αποστέλλουν τα δεδομένα στις συσκευές σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=nv4Boq4HLKU

Η Square Enix έχει ήδη κλείσει τις πρώτες συνεργασίες με την Ubisoft και την Avalance Studios (Just Cause). Η beta της υπηρεσίας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015 στην Ιαπωνία. Τα πρώτα games που θα περιλαμβάνει προς δοκιμή είναι τα Final Fantasy 7, Tomb Raider, Hitman Absolution, Deus Ex: Human Revolution και το Agni’s Philosophy, ένα προηγμένο “next-gen” tech demo που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην E3 το 2012, το οποίο και θα έχετε την δυνατότητα να ελέγξετε σε πραγματικό χρόνο.

Η cloud gaming υπηρεσία της Shinra Technologies θα διατεθεί στην Αμερική μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πότε θα δούμε την συγκεκριμένη τεχνολογία στην Ευρώπη.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης