Ο κορυφαίος game designer Shigeru Miyamoto, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι διευθυντής του τμήματος Ανάπτυξης και Ψυχαγωγίας της Nintendo, έκανε κάποιες βαρυσήμαντες δηλώσεις σχετικά με το πως βλέπει τα video games. Οι απόψεις που θα διαβάσετε παρακάτω μόνο θετικές μπορούν να εκληφθούν από τους gamers παγκοσμίως.

Ο δημιουργός των Mario και Zelda δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τα games σαν “φυσικά παιχνίδια τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία εκείνου που τα αγόρασε”. Επισημαίνει δε ότι “κανείς δεν μπορεί να στερήσει σε έναν παίκτη το δικαίωμα να μπορεί να κρατήσει ένα παιχνίδι για όσο εκείνος θέλει και να το χρησιμοποιήσει όταν επιθυμεί να ξαναβιώσει την εμπειρία του”. Επιπλέον υπαγράμμισε ότι αυτή η κατεύθυνση είναι “κανόνας για εκείνον” καθώς του επιτρέπει να συνεχίσει την δημιουργία καινούργιων games βάζοντας πάνω απ’ όλα την ευχαρίστηση και την ψυχαγωγία μας. Αυτό το σχόλιο όπως αντιλαμβάνεστε σημαίνει ότι η Nintendo πιθανόν δεν θα “κλειδώσει” τα μεταχειρισμένα στο account μας (Microsoft), ούτε θα επιτρέψει σε τρίτους publishers να τα χρεώσουν με σύστημα ανάλογο με αυτό του online pass (Sony).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nintendo θυμίζουμε ότι κινείται προς αυτά τα βήματα καθώς ήδη εφαρμόζει στο Nintendo eShop την μεταβίβαση του ψηφιακού περιεχομένου ανάμεσα σε Nintendo DSi και 3DS ή αντίστοιχα ανάμεσα σε Wii και Wii U. Το αρνητικό όμως απ’ την άλλη είναι ότι δεν έχει ενσωματώσει ένα ολοκληρωμένο account system για τους χρήστες της ώστε να μπορείτε να συνδέεστε στο λογαριασμό σας και από άλλη κονσόλα. Για παράδειγμα, αν χάσετε το 3DS σας τότε θα χάσετε και τα games που θα έχει η φορητή σας κονσόλα. Δεν θα μπορείτε δηλαδή να κάνετε login από αλλού και να τα ενεργοποιήσετε.

Δείτε το Nintendo Direct που προβλήθηκε online από την Nintendo τις ημέρες της E3 και στο οποίο η ιαπωνική εταιρεία μας ενημερώνει για τα νέα της games σε 3DS και Wii U.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης