Μετά την κυκλοφορία του Wii U στις 30 Νοεμβρίου και την συνέντευξη τύπου της Sony για το PlayStation 4 τον Φεβρουάριο, τον τελευταίο λόγο έχει η Microsoft, απόψε στις 20:00 με την αποκάλυψη των πρώτων πληροφοριών του νέου Xbox. Ας δούμε όμως όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την “Σέντρα”.

Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είναι επιβεβαιωμένες, εντούτοις προέρχονται από έγκυρες πηγές. Μείνετε συντονισμένοι καθώς απόψε στις 20:00 θα παρακολουθήσετε την συνέντευξη τύπου της Microsoft στα γραφεία της στο Redmond, με live update από το GameWorld.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προδιαγραφές και κυκλοφορία
Καταρχήν οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται απ’ τον αναλυτή Paul Thurrot, ο οποίος είχε προβλέψει εδώ και αρκετό καιρό ότι σήμερα 21 Μαϊου η Microsoft θα δώσει συνέντευξη τύπου για το νέο Xbox! Συνεπώς απ’ τη στιγμή που έπεσε μέσα στις προβλέψεις του κι έχει καλά πληροφορημένες πηγές δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα περισσότερα από όσα μας λέει.

Το νέο Xbox αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου, σε δύο εκδόσεις, μία στα 499 δολάρια και μία στα 299 με συνδρομή Xbox Live Gold 2 ετών. Όπου δολάριο=ευρώ όπως ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Στη δεύτερη περίπτωση η χρέωση 10 δολαρίων το μήνα θα κάνει την τιμή να φτάσει τα 540 δολάρια. Μία ακόμη πληροφορία είναι ότι η νέα κονσόλα θα διαθέτει ενσωματωμένο Kinect 2.0 σε όλες τις εκδόσεις τους.

Το όνομα της νέας κονσόλας όγδοης γενιάς της Microsoft δεν έχει ακόμη διαρρεύσει επίσημα. Οι πηγές μοιράζονται ανάμεσα σε “Xbox” και “Xbox Infinity”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα games
Μέχρι στιγμής τα παρακάτω games έχουν ανακοινωθεί ή φημολογούνται

Assassin’s Creed 4: Black Flag: 
Η Ubisoft θα έχει κάθε διάθεση να προσεγγίσει όλο το κοινό της Microsoft, καθότι το νέο Assassin’s Creed θα κυκλοφορήσει για PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U και Xbox 360. Από αυτή τη λίστα είναι δυνατόν να λείπει το Xbox Infinite;

Destiny από την Bungie: FPS/RPG από την εταιρεία που δημιούργησε το Halo. Ανακοινώθηκε για PS3, Xbox 360 και PS4 οπότε λογικά σειρά θα έχει το νέο Xbox.

Forza Motorsport 5: Η νέα έκδοση του racing που από πολλούς θεωρείται το κορυφαίο παγκοσμίως (τουλάχιστον σύμφωνα με τα reviews καθότι το Gran Turismo 5 είναι πρώτο σε πωλήσεις) αναμένεται να κυκλοφορήσει παρέα με το νέο Xbox και τα γραφικά του να είναι πιο ρεαλιστικά από ποτέ (μα “πόσο πια” θα αναρωτηθείτε πολλοί!)

Ryse: Είναι ένα First-Person Hack & Slash game που παρουσιάστηκε στην E3 2011. Το αναπτύσσει η Crytek, δημιουργός της σειράς Crysis. Αρχικά είχε υπολογιστεί ότι θα κυκλοφορούσε για το Xbox 360, όμως έκτοτε δεν έχει υπάρξει νέα ανακοίνωση πράγμα που μαρτυρά ότι με το release του Durango να πλησιάζει τη φετινή χρονιά, προφανώς προορίζεται για launch title της νέας κονσόλας. Θα αποτελέσει ανταγωνιστή του The Last Guardian, το οποίο επίσης απ’ το PS3 φημολογείται ότι αναπτύσσεται για το PS4; Το μέλλον θα δείξει.

Family game: Στην μετά-εποχή του Wiimote, του Kinect και του PlayStation Plus, τα family games στα λανσαρίσματα κονσολών είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Το TheVerge θεωρεί δεδομένο ότι θα δούμε τουλάχιστον ένα casual game στην αρχική λίστα.

Νέο game της Lionhead: Η εταιρεία ανάπτυξης του Fable ετοιμάζει κάτι καινούργιο.

Νέο game της Rare: Kinect Sports 3 ή κάτι ξεχωριστό;

Νέο game της Remedy: Τι θα έχει να μας δείξει η εταιρεία ανάπτυξης του Alan Wake;

The Witcher 4: Θα μας έρθει το 2014 για PC και PS4, οπότε είναι προφανές ότι επειδή δεν ανακοινώθηκε ως αποκλειστικό του PS4, το νέο Xbox θα πρέπει να πάρει σειρά.

Thief: Ακριβώς ίδια περίπτωση με το The Witcher 4.

Watch Dogs: Τα format θα είναι ίδια με το Assassin’s Creed 4 άρα και εδώ το νέο Xbox δεν πρέπει να λείπει απ’ τη λίστα.

Zombie game: Ένα νέο video game με zombies ετοιμάζεται για το release χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Στο δρόμο που χάραξε το ZombiU…


Τεχνικές προδιαγραφές

Οι μέχρι τώρα φήμες κάνουν λόγο για τα εξής:
– 
Επεξεργαστής: Αρχιτεκτονική x64, οκταπύρηνος στα 1.6Ghz. Κάθε CPU έχει 32 KB L1 instruction cache και 32 KB L1 data cache. Κάθε module των τεσσάρων πυρήνων της CPU έχει 2 MB L2 cache (σύνολο 4 καθότι ο επεξεργαστής είναι οκταπύρηνος, άρα διαθέτει δύο modules).
– Μνήμη: 8GB RAM DDR3 (bandwidth 68GB το δευτερόλεπτο). 32MB SRAM (ESRAM) στα 102GB το δευτερόλεπτο. Μέγιστη απόδοση 170GB το δευτερόλεπτο.
– Κάρτα γραφικών: Ειδική κατηγορία D3D11.1 στα 800-MHz. 12 shader cores παρέχουν συνολικά 768 threads. Στη μέγιστη απόδοσή της, η κάρτα γραφικών μπορεί να φτάσει τους 1.2 τρισσεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Η GPU διαθέτει επίσης υψηλής πιστότητας σένσορα NUI (Natural User Interface).
– Σκληρός δίσκος: Τουλάχιστον 500GB
– Drive: 50GB 6x Blu-ray drive
– Κάρτα δικτόυ: Gigabit Ethernet Wi-Fi και Wi-Fi Direct
– Hardware Accelerators: Codecs εικόνας, βίντεο και audio, Kinect με πολυκάναλη μείωση θορύβου.
– USB ports: 3.0
– Θύρα HDMI

Τo αν θα ισχύσουν όλα τα παραπάνω θα το μάθουμε απόψε!

Σε θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών, οι μέχρι τώρα φήμες λένε ότι το νέο Xbox έχει παρόμοια μνήμη RAM και επεξεργαστή με το PlayStation 4, ωστόσο η κονσόλα της Sony διαθέτει ένα μικρό προβάδισμα στη μεταφορά δεδομένων κι αυτό γιατί τα compute units του επεξεργαστή του PS4 είναι 18 αντί 12 του νέου Xbox, δηλαδή παράγουν μεταφορά δεδομένων στα 1.8 teraflops έναντι 1.2. Το αν και πως θα έχει απήχηση κάτι τέτοιο στο gameplay είναι ένα τελείως ξεχωριστό θέμα. Τέλος, λόγω της μετάβασης σε αρχιτεκτονική επεξεργαστή x86 θα είναι αμφίβολλο να δούμε backwards compatibility.

Επιπλέον πληροφορίες
Στα μικρά-μικρά των παρασκηνίων, τα Microsoft Points θα αντικατασταθούν με πραγματικά χρήματα, ενώ φήμες λένε ότι θα ανακοινωθεί ένα νέο Xbox 360 μικρότερου μεγέθους με την κωδική ονομασία Stingray και κόστος…μόλις 99 δολάρια! Όσο για τις φήμες του “Always online” δεν θα απαιτείται να είστε διαρκώς συνδεδεμένοι στο Internet για να παίξετε ένα παιχνίδι. Απ’ την άλλη η Microsoft δεν έχει διευκρινίσει το αν θα χρειάζεται ή όχι online validation έστω για την πρώτη φορά.

Last but not least, το IllumiRoom. Αυτή η τεχνολογία που μετατρέπει ένα ολόκληρο δωμάτιο σε πολυχώρο διασκέδασης με αστραφτερά φωτάκια και τα συναφή είναι κάτι που θα ανυπομονούμε να δούμε και ο Paul Thurrot έγραψε στο Twitter του πριν από λίγες ώρες ότι θα παρουσιαστεί απόψε, βάζοντας…φωτιά. Πραγματικά θα έχει απήχηση κάτι τέτοιο; Θα μας εντυπωσιάσει ή θα μας “στραβώσει” εντελώς; Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Xbox ή μέσω πατέντας θα το δούμε και στις άλλες κονσόλες;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα λάβουν απάντηση σήμερα στις 20:00. Δείτε την press conference της Microsoft live από το GameWorld! Μη χάσετε επίσης το pre-game show 19:00-20:00 στην εκπομπή Users, όπου ο Παντελής και ο Γρηγόρης θα κάνουν τις προβλέψεις τους και θα συζητήσουν μαζί σας πριν την έναρξη της παρουσίασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης