Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Microsoft, το Xbox One θα κυκλοφορήσει στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στις 4 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε ότι τον ίδιο μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην χώρα μας, όπως σας ενημερώσαμε σε σχετικό άρθρο μας.

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν για την κονσόλα της Microsoft στην Ιαπωνία προέρχονται από το ιαπωνικό περιοδικό Famitsu και κάνουν λόγο για τα Forza Motorsport 5, Kinect Sports Rivals, Sunset Overdrive, Dead Rising 3, Ryse: Son of Rome και το νέο Halo. Επίσης, η Square Enix θα αναλάβει την έκδοση των Call of Duty: Ghosts, Thief, Tomb Raider και Murdered: Soul Suspect, τα οποία θα διατεθούν παράλληλα με το λανσάρισμα της κονσόλας. Βέβαια το κύριο ζήτημα έχει να κάνει με το κατά πόσο η Microsoft θα καταφέρει να προσεγγίσει με επιτυχία το ιαπωνικό κοινό, το οποίο την τελευταία δεκαετία δείχνει σταθερά την προτίμησή του στις κονσόλες της Sony και της Nintendo. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις του Xbox και του Xbox 360 στην Ιαπωνία ανέρχονται συνολικά σε μόλις 2 εκατομμύρια κονσόλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το unboxing του Xbox One από το GameWorld:

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε πρόσφατα ο Phil Spencer της Microsoft, η ιαπωνική αγορά εξακολουθεί να ενδιαφέρει την αμερικανική εταιρεία. Για του λόγου το αληθές η Microsoft αυτή την φορά έχει εξασφαλίσει την συνεργασία 47 ιαπωνικών εταιρειών ανάπτυξης, οι οποίοι αναμένεται να τροφοδοτήσουν το Xbox One με μία πλειάδα τίτλων. Ανάμεσα εξ’ αυτών συναντάμε τις Atlus (Persona 4: Golden), From Software (Dark Souls II), Silicon Studio (Bravely Default), Spike Chunsoft (Danganronpa: Trigger Happy Havoc) και Access Games (Deadly Premonition). Η τελευταία μάλιστα αναπτύσσει και το D4 ένα cel-shaded Graphic Adventure που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για την κονσόλα της Microsoft.

Εσείς πιστεύετε ότι αυτή την φορά η Microsoft θα τύχει καλύτερης ανταπόκρισης από το Ιαπωνικό κοινό; Πείτε μας τις απόψεις σας στο σχετικό thread στο forum του GameWorld.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντάκτης: padelis@gameworld.gr (Παντελής Δασκαλέλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης