Εξαρχής οφείλω να δηλώσω πιστός οπαδός της σειράς Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers που δημιούργησε η προγραμματιστική εταιρεία Stainless Games και διανέμει η θρυλική Wizards of the Coast από το 2009 μέχρι σήμερα. Για τους μη γνώστες, μιλάμε για την μεταφορά του ομώνυμου παιχνιδιού συλλεκτικών καρτών στα video games. Το Magic: The Gathering έχει να επιδείξει τέσσερα κεφάλαια στον χώρο αυτό, με το πρώτο να σημειώνει 500.000 πωλήσεις μέσω του Xbox Live Marketplace και τα μεταγενέστερα να απολαμβάνουν θετικά σχόλια από τους απανταχού fans του είδους.

Κάθε νέο Duels of the Planeswalkers δεν περιορίζεται στο «αβγάτισμα» των πωλήσεων αλλά αλλάζει αρκετά το ψηφιακό του πακέτο, προσθαφαιρώντας Decks, πλάσματα, spells και modes. Το Duel of the Planeswalkers 2014 είναι το τελευταίο «βλαστάρι» της αγαπημένης οικογένειας card games και όπως θα διαβάσετε, σκίζει στους περισσότερους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάγοι όλου του κόσμου, τα spellbooks ανά χείρας και πάμε!
Η ιστορία του Magic 2014 είναι προσχηματική ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του. Πρωταγωνίστρια της πλοκής είναι η Chandra Nalaar, μια από τους ισχυρότερους Planeswalkers (οι Μάγοι του παιχνιδιού) που συντρίβει τους εχθρούς της χρησιμοποιώντας τα πύρινα ξόρκια του deck (τράπουλα) Firewave. Η Chandra έχει βγει… παγανιά αναζητώντας το αίμα ενός τρομερού αντιπάλου, του Ramaz. Μέχρι να βρεθεί μπροστά στην Νέμεσή της για να πάρει εκδίκηση, η Chandra υποχρεούται να ταξιδέψει σε έξι διαφορετικές περιοχές, λιανίζοντας εφιαλτικά πλάσματα και αντιμετωπίζοντας εξίσου δυνατούς Planeswalkers με την ίδια.

Το ότι η Chandra θεωρείται κεντρικό πρόσωπο του νέου Magic the Gathering δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αφού με το «καλημέρα», πέραν της πυρόξανθης (κυριολεκτικά) Chandra θα έχετε πρόσβαση και στον «πολύ» Garruk Wildspeaker. Εκεί που η Chandra χρησιμοποιεί την φωτιά για να κάψει τα πάντα στο πέρασμα της, ο Garruk έχει υπό τις διαταγές του τα πιο σκληρόπετσα πλάσματα της φύσης: αιμοβόρες αρκούδες, λύκους, Ύδρες και άλλα πλοκαμοειδή και μη τέρατα που θα έκαναν ολόκληρες στρατιές να τρέξουν μακριά από τον φόβο τους.


Τα δύο αρχικά decks διαθέτουν 30 πρόσθετες κάρτες έκαστος οι οποίες «ξεκλειδώνουν» σταδιακά με κάθε αντίπαλο που ξεπαστρεύετε. Πολλές από τις «κλειδωμένες» κάρτες είναι δυνατότερες από τις ήδη υπάρχουσες στα decks, δίνοντας σας έτσι ένα ισχυρό κίνητρο για να παίζετε ασταμάτητα, ακόμα και τις ίδιες μάχες, μέχρι να τις ξεκλειδώσετε. Συνολικά στο Magic 2014 και στο expansion του θα χειριστείτε 15 διαφορετικούς Planeswalkers και κατ’ επέκταση τα decks τους, οπότε σας αναμένουν εκατοντάδες συγκρούσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφθονία επιλογών
Ανοίγοντας την αρχική οθόνη του Duels of the Planeswalkers 2014 θα σας τρέξουν τα σάλια από το πλήθος των διαθέσιμων επιλογών. Στην κορυφή όλων στέκεται το single-player mode που θα σας απασχολήσει σε πρώτη φάση. Το μενού του εν λόγω mode περιλαμβάνει αρχικά τo campaign, τα πατροπαράδοτα challenges (σειρά δοκιμασιών που πρέπει να ολοκληρώσετε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα), την δημιουργία custom game και το Revenge campaign. Το τελευταίο είναι διαθέσιμο αφού ολοκληρώσετε το single-player αντίστοιχα. Στο τέλος συναντάμε τις δύο νέες επιλογές της παρούσας έκδοσης, το expansion και το sealed play campaign.

Πατώντας στην επιλογή expansion θα δείτε τις υποεπιλογές campaign, ένα σετ από challenges καθώς και το δικό του Revenge campaign. Το Sealed Play από την άλλη, είναι η νέα προσθήκη στο Duels of the Planeswalkers 2014 και περιέχει ένα περιορισμένης έκτασης campaign, το οποίο και θα πρέπει να ολοκληρώσετε με περιορισμένα booster packs, τα οποία περιέχουν έναν στάνταρ αριθμό καρτών από διαφορετικά χρώματα. Θα είναι λοιπόν στην κρίση σας το ποια χρώματα θα «αναμείξετε» για να δημιουργήσετε το deck που σας ταιριάζει.

Επικό gameplay
Το Duels of the Planeswalkers 2014 στηρίζεται ως γνωστόν στο δημοφιλέστατο trading card game Magic: The Gathering και μάλιστα περιέχει τις περισσότερες κάρτες που θα αποκτήσουν όσοι ασχολούνται με την “χάρτινη” μορφή του Magic και αγοράσουν το core set του 2014. Το Magic: The Gathering είναι το πιο μαγευτικό παιχνίδι στρατηγικής με κάρτες που υπάρχει και αναμφίβολα, αγγίζει και ενίοτε ξεπερνά σε εθιστικότητα όλα τα card games, από την «ξερή» και την «αγωνία» μέχρι το Uno και το Πόκερ!

Παίζοντας οποιοδήποτε mode του Magic 2014 έχετε ένα και μόνο στόχο. Να κερδίσετε την παρτίδα που παίζετε, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο το «χέρι» που σας έτυχε. Στην αρχή κάθε μονομαχίας ξεκινάτε με 20 πόντους ζωής και για να νικήσετε θα πρέπει να “ρίξετε” την ζωή του αντιπάλου σας στο μηδέν. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας διάφορα spells που χωρίζονται σε κατηγορίες όπως Creature, Instant, Sorcery, Enchantment κ.ο.κ.

Συν τις άλλοις, τα spells είναι χωρισμένα σε λευκό, μπλε, μαύρο, κόκκινο και πράσινο χρώμα, που αντιπροσωπεύουν πέντε διαφορετικές σχολές μαγείας. Στην πορεία θα χειριστείτε αλλά και θα λιανίσετε Planeswalkers που χρησιμοποιούν spells δύο και τριών σχολών μαγείας ενώ υπάρχουν decks του ίδιου χρώματος που περιλαμβάνουν εντελώς ξεχωριστά πλάσματα και spells. Οι πέντε σχολές μαγείας έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και κρίνουμε σκόπιμο να σας παραθέσουμε μερικά στοιχεία από αυτές. Η White magic αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις της τάξης, της προστασίας και της άμυνας, ενώ η Blue magic στηρίζεται στην δύναμη του μυαλού. Οι Red και Black Magic έχουν ως στόχο την καταστροφή μέσω των στοιχείων της φωτιάς και του κεραυνού ή μέσω της νεκρομαντείας αντίστοιχα. Τέλος, η Green Magic αντλεί την δύναμή της από την φύση.

Ξεκινώντας την «καρτομονομαχία» με τον αντίπαλο, η CPU σας μοιράζει επτά κάρτες που χωρίζονται σε creatures, lands, instances, sorcery και enchantments. Τα lands είναι το mana που διαθέτετε, συνεπώς το «ενεργειακό νόμισμα» που πληρώνετε για να χρησιμοποιήσετε τα creatures και τα πανίσχυρα spells σας. Τα creatures είναι οι μαχητές που αποτελούν τον στρατό σας και η αξία τους ποικίλλει ανάλογα με τους πόντους επίθεσης και άμυνας που διαθέτουν. Επίσης τα περισσότερα έχουν skills που μπορούν να αλλάξουν άρδην την ισορροπία δυνάμεων στον αγώνα.

Το Duels of the Planeswalkers 2014 περιλαμβάνει πληθώρα νέων πανίσχυρων creatures για επικολυρικές μάχες. Για παράδειγμα, έχοντας τον Champion of the Parish του deck Avacyn’s Glory στο πεδίο της μάχης, κάθε πλάσμα που ρίχνετε του προσθέτει +1 σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα σύντομα να μετατραπεί σε «τούμπανο» και να μην μπορεί να το μπλοκάρει κανείς. Πολλά creatures μοιάζουν τρισάθλια σε πρώτη ανάγνωση αλλά τα skills τους τα καθιστούν παντοδύναμα. Δείτε το Predator Ooze που ελλοχεύει στο deck του Garruk. Το 1/1 που αντιπροσωπεύει επίθεση και άμυνα του Ooze είναι μίζερο αλλά το creature έχει το skill Indestructible, κοινώς δεν καταστρέφεται με τίποτα. Ταυτόχρονα, κάθε του επίθεση προσθέτει στο 1/1 ένα ωραίο +2 οπότε αρχίζετε να καταλαβαίνετε πόσο γρήγορα μπορεί να μετατραπεί σε…Godzilla.

Spells με το κιλό
Αγκαζέ με τα creatures σας πάνε και τα enchantments τα οποία τοποθετούνται στο περδίο της μάχης ή πάνω στα πλάσματα προσφέροντας απλόχερα δυνατά bonuses. Τα instant και sorcery spells αντίστοιχα είναι τα ξόρκια σας. Με αυτά εξολοθρεύετε αντίπαλα creatures, τσακίζετε τα χρήσιμα enchantments του εχθρού και του προκαλείτε απευθείας damage χωρίς την μεσολάβηση πλασμάτων.

Το πεδίο της μάχης απεικονίζει στο κάτω τμήμα της οθόνης την φωτογραφία του Planeswalker σας, τα 20 αρχικά hit points που έχει, τον αριθμό των καρτών στο deck και όσες βρίσκονται στο χέρι σας. Αντίστοιχες πληροφορίες βλέπετε στο πάνω τμήμα της οθόνης για τον αντίπαλο ή τους αντιπάλους σας. Η σύγκρουση εξελίσσεται με εναλλάξ φάσεις όπου όλοι ρίχνουν πρώτα τα lands, μετά τα creatures που μπορούν και στη συνέχεια τα enchantments και τα υπόλοιπα spells. Όταν τα hit points του παίκτη μηδενιστούν η μάχη τελειώνει και προχωράτε στην επόμενη εκτός αν θέλετε να ξαναπαίξετε την προηγούμενη.

Στο Duels 2014 οι προγραμματιστές φρόντισαν όλα τα decks να είναι ισορροπημένα και να υπάρχει για κάθε deck ένα άλλο που λειτουργεί σαν αντίδοτο. Ξεχάστε τα creatures–ληστεία τύπου Vigor που έκανε άτρωτα όλα τα επιτιθέμενα πλάσματα όταν τον είχατε στο πεδίο της μάχης. Ξεχάστε επίσης κάτι αγγέλους που όσο βρίσκονταν στο battlefield μπορεί ο αντίπαλος να σας είχε κόψει ένα εκατομμύριο hit points και να μην χάνατε ποτέ. Κοιτάζοντας ένα deck θα δείτε ότι είναι βαθμολογημένο με βάση τέσσερεις παράγοντες: το μέγεθος των πλασμάτων, αλλά και την ταχύτητα, την ευελιξία και την συνεργία των καρτών. Το ποιο deck θα αξιοποιήσετε στην εκάστοτε σύγκρουση έχει άμεση σχέση με αυτούς τους παράγοντες. Αν ένα deck έχει τεράστια πλάσματα στον στρατό του αλλά διαθέτει την ταχύτητα χελώνας, θα χρησιμοποιήσετε deck με υψηλή ταχύτητα για να το ξεκάνετε πριν βγάλει τα “γομάρια” του.

Αγαπημένα μου decks στο νέο Magic είναι τα Mind Maze και Avacyn’s Glory. Το πρώτο έχει στις τάξεις του πλήθος δυνατών ιπτάμενων πλασμάτων, καθιστώντας το ιδανικό για την πολτοποίηση αντιπάλων με επίγεια creatures. Επίσης τα counter spells του μπορούν να αποκρούσουν τις ενισχύσεις του εχθρού και τα copy spells να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο παντοδύναμου πλάσματος του εχθρού που θα το στρέψετε εναντίον του. Το δεύτερο «ξερνά» με ασύλληπτη ταχύτητα τα πλάσματά του και τα φορτώνει εξίσου γρήγορα με + σε επίθεση και άμυνα, συνεπώς αποτελεί ιδανική λύση για πετσόκομμα αργών αντιπάλων.

Έχετε ότι χρειάζεται για να κυριαρχήσετε στον κόσμο της Μαγείας; Το campaign mode έχει έξι περιοχές για να κατακτήσετε. Κάθε περιοχή πλην της τελευταίας περιλαμβάνει τρείς encounter μάχες και έναν αγώνα ενάντια σε Planeswalker. Τα encounters έχουν κυμαινόμενο επίπεδο δυσκολίας. Μερικά είναι γελοιωδώς εύκολα όπως το The Teeth of Akum και προσφέρονται για επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας προκειμένου να ξεκλειδώσετε όλες τις κάρτες κάθε deck. Όπως το Survive the Storm, έτσι και αυτό σας ραντίζει ασταμάτητα με επιθετικά spells, τσακίζοντας όποιο πλάσμα ρίξετε στην μάχη. Συνεπώς απαιτεί ειδική μεταχείριση. Στην προκειμένη περίπτωση το βγάζετε χρησιμοποιώντας deck με εξίσου επιθετικά spells. Μην ξεχάσετε μετά από κάθε περιοχή να ξεκλειδώνετε και τον Planeswalker που μόλις ταπεινώσατε.

Πριν ξεκινήσετε να παίζετε το Magic 2014 κοιτάξτε να έχετε ένα περιθώριο τεσσάρων ελεύθερων ωρών μπροστά σας για να μην χάνετε ραντεβού ή δουλειές τζάμπα!

Τα challenges του Duels of the Planeswalkers 2014 είναι συνολικά 10 και μπορώ να πω ότι με απογοήτευσαν, συγκρίνοντάς τα με τα αντίστοιχα των προκατόχων του. Κοινώς, θα τα ολοκληρώσετε εύκολα και γρήγορα, σε αντίθεση με τα προγενέστερα challenges που ενδέχεται να χρειαζόντουσαν ακόμα και μια βδομάδα σκέψης μέχρι να τα «αποκωδικοποιήσετε». Από την άλλη πλευρά, το Revenge campaign είναι απολαυστικότατο καθώς σε αυτό περνάτε από φωτιά και τσεκούρι αρκετούς Planeswalkers σε μάχες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Το Sealed Play campaign είναι η ολόφρεσκη προσθήκη του Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2014 στο φανατικό του κοινό. Επιλέγοντάς το θα διαπιστώσετε ότι υφίστανται δύο slots που μπορείτε να ανοίξετε και ένα τρίτο που αγοράζετε στην πορεία. Πατώντας το slot που θέλετε, ανοίγετε ορισμένα booster packs με δεκάδες κάρτες διαφορετικού χρώματος το καθένα τους. Στη συνέχεια, επιλέγετε ποιες κάρτες θέλετε να προσθέσετε στο deck σας και ξεκινάτε να αγωνίζεστε στο mini campaign του που περιέχει ένα δοκιμαστικό και έξι κανονικούς αντιπάλους. Τρεις από τους αντιπάλους σας προσφέρουν από ένα booster pack έκαστος, αυξάνοντας την ποικιλία καρτών που έχετε στην διάθεση σας.

Επεκτείνοντας στο άπειρο την πώρωση μας!
Το expansion pack του Duels of the Planeswalkers 2014 είναι μια απαραίτητη αγορά που πρέπει να κάνετε. Σε αυτό προστίθενται πέντε νέοι Planeswalkers και τα αντίστοιχα decks τους. Φυσικά δεν είναι και οι πέντε ακριβώς νέοι αφού οι οπαδοί του Magic θα αναγνωρίσουν τις Nissa Revane και Elspeth Tirel με τις οποίες εξαφάνισαν αρκετούς αντίπαλους σε προηγούμενους τίτλους της σειράς. Το deck της Nissa είναι πράσινου χρώματος και σκέτος τρόμος στο πεδίο της μάχης αν μπορέσει να αναπτυχθεί. Το deck της Elspeth απαρτίζεται από κάρτες τριών χρωμάτων (λευκό, πράσινο, μπλε), διαθέτει αρκετά ισχυρά πλάσματα και το σημαντικότερο, όλα τους έχουν exalted. Η ιδιότητα exalted σημαίνει ότι αν επιτεθείτε στον εχθρό με ένα από τα πλάσματα σας αυτό θα πάρει +1/+1 για κάθε creature που βρίσκεται στο battlefield.

Οι υπόλοιποι Planeswalkers είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στη σειρά και πρόκειται για τους Sugihara, Dack Fayden και Bolkru. Το deck του Sugihara είναι γεμάτο με πολεμιστές σαμουράι οι οποίοι έχουν το μοναδικό καινοτόμο skill που παρέχει το Magic 2014, το Bushido. Το όνομα του skill βασίζεται στον τρόπο ζωής των σαμουράι και η λειτουργία ανταποκρίνεται στο όνομα του. Όταν ένα πλάσμα μπλοκάρει ή μπλοκαριστεί από αντίπαλο, αυξάνει αυτόματα +1/+1 την ισχύ του, ανάλογα με την τιμή του Bushido του.

Ο Dack Fayden είναι ένας Planeswalker με μπλε και κόκκινο deck γεμάτο με επιθετικά και counter spells ενώ τα creatures του χωλαίνουν λίγο σε δύναμη. Χρησιμοποιήστε τον όταν παίζετε με ένα φίλο σας ενάντια σε αντίπαλη δυάδα για να εξολοθρεύετε ανελέητα τα εχθρικά όντα και να «ταπώνετε» τα spells τους, όσο ο συμπαίκτης σας θα αναπτύσσει ισχυρό στρατό. Ο Bolkru είναι ένα κατασκότεινο, δαιμονικό deck με ισχυρούς εναέριους και επίγειους δαίμονες για να εξαπολύσετε. Συνάμα έχει και μερικά γερά επιθετικά ξόρκια για να μειώνετε τα hit points του εχθρού.

Το expansion campaign είναι λιγότερο από το μισό του κανονικού και σας καλεί να ταξιδέψετε σε τρείς περιοχές καθαρίζοντας τα διάφορα encounters, ξεκλειδώνοντας τους Planeswalkers του expansion. Στο Revenge campaign του expansion θα πρέπει να αλλάξετε τα… φώτα στους νέους Planeswalkers για μια ακόμα φορά. Εκεί που λάμπει πραγματικά το πακέτο επέκτασης είναι τα challenges. Παρόλο που είναι μόνο πέντε, είναι αισθητά δυσκολότερα από τα αντίστοιχα του κανονικού, με το Spellstorm να κερδίζει το βραβείο του δυσκολότερου challenge. Σας συνιστώ να έχετε μπλοκάκι δίπλα σας όταν το παίξετε για να υπολογίζετε μια προς μια τις κάρτες που ρίχνετε. Θα σας χρειαστεί.

Μέχρι να τερματίσετε όλα τα modes του Magic 2014, να ανοίξετε όλα τα decks, να κατακτήσετε κάθε achievement και να μπορέσετε πλέον να ασχοληθείτε ανενόχλητοι με το φοβερό multiplayer mode του, θα περάσετε πάνω από 40 ώρες αμείωτης πώρωσης. Από την στιγμή που θα πιάσετε το multiplayer οι ώρες ενασχόλησης εκατονταπλασιάζονται διότι το Magic 2014 είναι τόσο εθιστικό που δεν το βαριέσαι σχεδόν ποτέ.

Εξαπολύστε τις μαγικές σας δυνάμεις στο διαδίκτυο
Το multiplayer mode του Magic The Gathering: Duels of the Planeswalkers 2014 είναι η πιο συναρπαστική εμπειρία που έχει να προσφέρει. Εκεί σας παρέχεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας παιχνίδι περιμένοντας άλλους παίκτες να συνδεθούν από όλο τον κόσμο, να φτιάξετε ένα game για να παίξετε Lan με φίλους σας ή να συνδεθείτε σε games που έχουν επιμεληθεί άλλοι παίκτες.


Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη αγώνων, τα free for all, two-headed giant και sealed play. Το πρώτο δεν θέλει ιδιαίτερη επεξήγηση, ενώνονται τέσσερις παίκτες και αλληλοσυγκρούονται μέχρι να μείνει ένας. Στο two-headed giant ενώνετε τις δυνάμεις σας με άλλον ένα παίκτη και αντιμετωπίζετε μια εχθρική δυάδα. Η μπάρα των hit points είναι κοινή για τους παίκτες της κάθε ομάδας, συνεπώς όπου και να πέσουν οι φάπες, ζημιώνονται όλοι οι αντίπαλοι. Στο sealed play επιτρέπεται η χρήση των custom decks που δημιουργήσατε παίζοντας την Sealed Play campaign. Φροντίστε πριν ξεκινήσετε το multiplayer να έχετε όλες τις κάρτες όλων των decks στην διάθεση σας και όταν ξεκινάτε τους αγώνες, να διαλέξετε το πρώτο σας χέρι με γνώμονα τα πολλά lands για να αναπτυχθείτε γρήγορα.

Σκίτσα που θα ζήλευε και ο Frank Miller!
Τι γραφικά περιμένετε από ένα video game με κάρτες; Το Duels of the Planeswalkers 2014 διαθέτει μερικά «λαχταριστά» cinematics που ξεδιπλώνουν την ιστορία της Chandra και από εκεί και πέρα, όλα τα λεφτά είναι τα σκίτσα που κοσμούν τις κάρτες. Σας συνιστώ να παρατηρήσετε την εκπληκτική λεπτομέρεια της κάθε κάρτας, το μεγαλείο των φοβερών creatures που θα στρατολογήσετε, την φαντασμαγορία που κρύβεται στις εικόνες των sorcery, των instant και των enchantments. Εξαιρετική δουλειά έγινε και στα οπτικά εφέ που συνοδεύουν τις επιθέσεις πλασμάτων και ξορκιών. Για παράδειγμα, όταν σας χτυπά μια αρκούδα ματωμένες νυχιές γεμίζουν την φωτογραφία σας, ενώ όταν «τρώτε» ένα fire spell, ένας πίδακας φωτιάς εκτοξεύεται προς το μέρος σας.

Η μουσική επένδυση του Magic 2014 είναι ατμοσφαιρική. Έχει μια επική χροιά που ταιριάζει «γάντι» με τις κολασμένες μάχες που θα δώσετε ενώ θα ακούσετε και λίγο speech στην διάρκεια των cinematics. Το μουσικό θέμα κάθε περιοχής είναι απολαυστικό και σε γενικές γραμμές τα κομμάτια έχουν μια αραβική χροιά, ταξιδεύοντας μας νοερά στις περιπέτειες του Σεβάχ και του Αλαντίν. Τα ηχητικά εφέ ανταποκρίνονται κάθε φορά στο effect της κάρτας που χρησιμοποιείται, όπως για παράδιεγμα οι ήχοι σχισίματος, φωτιάς, βόμβας κ.ο.κ.

Magic: The Gathering of the Ages!
Είναι δύσκολο να απαριθμήσουμε την ομορφιά, την εθιστικότητα και τα λοιπά προτερήματα του Duels of the Planeswalkers 2014, οπότε ας περιοριστούμε στα βασικά. Χάρις στο φοβερό tutorial του, ακόμα και οι άσχετοι με το σπορ του Magic: The Gathering δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να μάθουν τον χειρισμό του. Τα extras της νέας έκδοσης αποτελούν ευπρόσδεκτες προσθήκες, ενώ από την στιγμή που θα εξοικειωθείτε μαζί του θα αρχίσετε τις μάχες, σας εγγυώμαστε ότι θα γίνετε ένας από τους πολλούς φανατικούς οπαδούς.

Θετικά:
– Αριστουργηματικό gameplay
– Μεγάλη ποικιλία από decks και κάρτες
– Άπειροι συνδυασμοί καρτών και spells οπότε δεν το βαριέστε ποτέ
– Multiplayer mode για εκατοντάδες ώρες «καψίματος»
– Πανέμορφα σχεδιασμένες κάρτες
– Μεγάλη διάρκεια

Αρνητικά:
– Σχετικά εύκολα challenges
– Τα οπτικά εφέ κουράζουν γρήγορα και τα απενεργοποιείτε
– Για να συμπληρώσετε όλες τις κάρτες ενός deck πρέπει να αγοράσετε τις τελευταίες 10 από το Steam.

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 9
Αντοχή: 9
Γενικά: 8

Αν θέλετε να μπείτε σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία, πανίσχυρους μάγους, μυθικά τέρατα και ατελείωτες μάχες, αγοράστε το Magic 2014 τώρα!

Γιάννης Μοσχονάς  

Συντάκτης: johnmoss75@gmail.com (Γιάννης Μοσχονάς)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης