Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Zumbathon της αγάπης 2013» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ για την ενίσχυση της «Εκδρομής της Αγάπης». Περισσότερα από 1.300 άτομα συγκεντρώθηκαν στην αρένα του γηπέδου μπάσκετ και χόρεψαν ασταμάτητα και με απίστευτη ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια του φιλανθρωπικού μαραθωνίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση φιλανθρωπικού μαραθωνίου Zumba Fitness που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας, στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά 85 Zumba Instructors, 80 εθελοντές της Glovo, 25 Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, 15 roller skaters του Α.Σ. πατινιών «Ώθηση» και περίπου 30 εθελοντές της «Εκδρομής της αγάπης», η οποία είχε αναλάβει και την ευθύνη της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και όσοι έφτασαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ με τον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) τους περίμενε μία έκπληξη! Μέλη της ομάδας του αθλητικού συλλόγου πατινιών «Ώθηση» τους υποδέχθηκαν και κάνοντας rollers τους καθοδηγούσαν πρωτότυπα προς το γήπεδο του μπάσκετ. Την ίδια στιγμή, η ομάδα κρουστών «Anasa» καλωσόριζε με τους αφρικανικούς ρυθμούς της τον κόσμο που κατέφθανε στο γήπεδο.

Μπαίνοντας στον χώρο υποδοχής του γηπέδου, το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το περίπτερο της «Εκδρομής της αγάπης», να συζητήσει με εθελοντές της, να δει βίντεο με φωτογραφίες από εκδρομές βιωματικής μάθησης και να μάθει περισσότερα για το φιλανθρωπικό έργο και την κοινωνική της δράση. Οι παρευρισκόμενοι έκαναν μία στάση και στο περίπτερο της χορηγού της εκδήλωσης Fresh Line, όπου παρακολούθησαν ένα live σεμινάριο παρασκευής σαπουνιών, ενημερώθηκαν για τα φυτικά προϊόντα της, πήραν τα δωράκια τους και κατευθύνθηκαν προς την αρένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έναρξη του φιλανθρωπικού μαραθωνίου -λίγο μετά τις 17.30 – ήταν εντυπωσιακή, με 85 εκρηκτικούς Zumba Instructors να μπαίνουν στην κατάμεστη αρένα του γηπέδου και γεμάτοι πάθος και ενθουσιασμό να ξεσηκώνουν τον κόσμο! Το πιο απολαυστικό πάρτι χορού και γυμναστικής Zumba Fitness μόλις ξεκίνησε και -για τρεις συνεχόμενες ώρες- άτομα κάθε ηλικίας διασκέδασαν και χόρεψαν με αστείρευτη ενέργεια ακολουθώντας τις γεμάτες κέφι και ζωντάνια χορογραφίες των Zumba Ιnstructors που εναλλάσσονταν στη σκηνή.

Οι παρευρισκόμενοι βίωσαν, όπως είπαν, μία μοναδική εμπειρία. «Η αίσθηση του να χορεύεις συντονισμένα με άλλα 1.300 άτομα είναι κάτι που δεν περιγράφεται!» Ρυθμός, χορός, χαμόγελα, θετική ενέργεια, κέφι, ενθουσιασμός και όμορφη διάθεση ήταν τα βασικά συστατικά που δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα μαγευτική! «Ήταν πραγματικά το Zumbathon της αγάπης, η αγάπη ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα…».

Ένα Zumbathon της αγάπης αφιερωμένο στην «Εκδρομή της αγάπης»…

Λίγα λόγια για την «Εκδρομή της Αγάπης»: Η «Εκδρομή της Αγάπης» δημιουργήθηκε το 2010 από μία ομάδα νέων με σκοπό την ενίσχυση της πολύπλευρης ανάπτυξης παιδιών και νέων με κοινωνικές και οικονομικές δυσχέρειες μέσα από δωρεάν εκδρομές βιωματικής μάθησης. Από τότε έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πάνω από 40 εθελοντών έμπειρων σε θέματα κοινωνικής ένταξης 8 εκδρομές σε διαφορετικούς προορισμούς για πάνω από 200 παιδιά, σε συνεργασία με το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Κέντρο Φιλοξενίας Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Κρήτης και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης