Επιστολή οργής και απελπισίας απέστειλε στη zougla.gr μία μητέρα δύο παιδιών, τα οποία σπουδάζουν εκτός της γενέτειράς τους και μάλιστα σε διαφορετικές πόλεις, επιβαρύνοντας τον –ήδη κουρεμένο-οικογενειακό προϋπολογισμό.

Μέσα στο αίσθημα φόβου για το μέλλον, η καταγγέλλουσα κατακεραυνώνει τον νέο νόμο-πλαίσιο που όπως αναφέρει θα στοιχίσει στην οικογένειά της…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας παραθέτουμε την επιστολή:

«Μην γνωρίζοντας που αλλού να απευθυνθώ αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα μου, ελπίζοντας να βρεθεί κάποια λύση.

Είμαι από επαρχία, γονέας 2 παιδιών τα οποία σπουδάζουν σε δυο διαφορετικές πόλεις με αποτέλεσμα πέρα από το δικό μου νοικοκυριό να έχω να φροντίσω άλλα δυο σπίτια (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον νέο νόμο-πλαίσιο (της κ.Διαμαντοπούλου) που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή στην προσπάθεια τους να εξαλείψουν τους αιώνιους φοιτητές στους εισαχθέντες από το 2011 κ εξής δίνεται ένα έξτρα χρονικό περιθώριο δυο ετών πέρα από τα υποχρεωτικά έτη φοίτησης αλλιώς εκδιώκονται από τη σχολή ακόμα κι αν χρωστάνε έστω ένα μάθημα.

Ο γιος μου είναι νεοεισαχθείς στο ΤΕΙ Σερρών. Το σύστημα δήλωσης μαθημάτων κ η έλλειψη καθηγητών αναγκάζει τα παιδιά να μην μπορούν να δηλώσουν τα μαθήματά τους, με αποτέλεσμα να χάνουν τα εξάμηνα τους. Ήδη ο γιος μου έχασε το πρώτο εξάμηνο -χωρίς δική του υπαιτιότητα- και τώρα κινδυνεύει να χάσει και το δεύτερο. Όπως καταλαβαίνετε αυτόματα χάνεται το ένα από τα δύο πρόσθετα έτη σπουδών. Και ο λόγος; Ότι δεν υπάρχουν καθηγητές και ότι «κολλάει το σύστημα»!

Θεωρώ λοιπόν πως μια σχολή δεν μπορεί να δέχεται φοιτητές όταν δεν είναι σε θέση να τους σπουδάσει, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό. Δεν μπορούν να μιλάνε για αιώνιους φοιτητές τους οποίους πρέπει να βγάλουν από τα πανεπιστήμια και ταυτόχρονα να μην τους παρέχουν τη δυνατότητα να τελειώσουν τη σχολή. Τέλος δεν μπορούν να μας αναγκάζουν να πληρώνουμε τα παιδιά μας για να παρακολουθούν ένα μόνο μάθημα στο εξάμηνο τους (ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς) βάζοντας μας σε μεγάλο αδιέξοδο αφού γνωρίζουμε πως ακόμα και αυτό το ένα μάθημα είναι για αυτά πολύτιμο.

Για όλα τα παραπάνω θα ήθελα να κάνω γνωστό πως σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από το υπουργείο παιδείας θα βρουν γονείς και φοιτητές ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους»!

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης