Ευνοϊκότερη τιμολογιακή πολιτική για τους συχνούς χρήστες του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και τη δυνατότητα να μπορούν πλοία με τις κατάλληλες προδιαγραφές και το έμπειρο προσωπικό να μην υποχρεούνται σε χρήση πλοηγικών υπηρεσιών, ζήτησαν σήμερα εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), Χρήστο Λαμπρίδη, παρουσία εκπροσώπων της ΟΛΠ ΑΕ και της Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από την ΟΛΠ ΑΕ να έχει μια νέα συνάντηση με την ΕΕΝΜΑ για πλήρη ενημέρωσή της, ως προς τα θέματα που ετέθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΟΛΠ ΑΕ επεσήμανε τη μικρή δύναμη της πλοηγικής υπηρεσίας στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αναγνώρισε τις ενέργειες του υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό της.

Από πλευράς υπουργείου επισημάνθηκε ότι, με ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων είναι σε εξέλιξη ειδική διαδικασία, τόσο για την πρόσληψη τεσσάρων πλοηγών, δύο εκ των οποίων θα αφορούν τον Πειραιά, όσο και για τον εφοδιασμό με επτά πλοηγίδες, μία εκ των οποίων προτείνεται να είναι παντός καιρού.

Ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πλήρωση 46 κενών θέσεων στην Πλοηγική Υπηρεσία και ότι πολλές από αυτές τις θέσεις αφορούν τον Πειραιά, ώστε να αυξηθεί η ποιότητα των πλοηγικών υπηρεσιών του Λιμανιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης