Οι τιμές των ενοικίων διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη έχουν σημειώσει πτώση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών αστικών συμβάσεων Θεσσαλονίκης Κώστας Τζάρος, προσθέτοντας ότι πολλοί είναι και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που είναι πρόθυμοι να διαπραγματευθούν προς τα κάτω την τιμή του ενοικίου.

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, οι ιδιοκτήτες φαίνεται ότι βάζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, «νερό στο κρασί» τους σχετικά με τη διαμόρφωση της τελικής τιμής του ενοικίου και οι ενοικιαστές πως «προσγειώνονται» στην πραγματικότητα, ζητώντας ό,τι πραγματικά χρειάζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τζάρος τόνισε ότι η αναζήτηση κατοικίας από φοιτητές κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο, πλέον, οι περισσότεροι ζητούν αυτόνομο διαμέρισμα.

Οι φοιτητές ψάχνουν οικονομικές λύσεις ενοικίασης διαμερισμάτων σε καλή κατάσταση με «ταβάνι» τα 250 ευρώ, είπε ο κ. Τζάρος. Οι περισσότεροι, δε, δεν επιθυμούν να συγκατοικήσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου το 95% των αποκαλούμενων στους κύκλους της αγοράς «φοιτητικών» διαμερισμάτων θα έχει νοικιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τζάρος υπογράμμισε ακόμη πως όσοι ψάχνουν για διαμέρισμα καλό είναι να απευθυνθούν στους επαγγελματίες της αγοράς, προκειμένου να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης