Σε μέτρια επίπεδα «κινείται» η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις μετρήσεις των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του κεντρικού δήμου.

Στις 07.00 το πρωί, οι ωριαίες τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 ήταν 7 μg/ανά κυβικό μέτρο στον σταθμό του Επταπυργίου, 11 μg στον σταθμό της Τούμπας, 33 μg στον σταθμό του δημαρχείου, 69 μg στον σταθμό του Λαγκαδά, 27 μg στον σταθμό της Μαρτίου και 56 μg στον σταθμό της Εγνατίας. Η μέγιστη (ωριαία) τιμή που καταγράφηκε ήταν στη 01.00 τα ξημερώματα στον σταθμό του Λαγκαδά -190 μg/ανά κυβικό μέτρο – στο δυτικό τμήμα της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, οι μέγιστες τιμές των ατμοσφαιρικών ρύπων καταγράφονται αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα, κυρίως στον σταθμό του Λαγκαδά.

Η χθεσινή, μέση, ημερήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 ήταν 26 μg/ανά κυβικό μέτρο στον σταθμό του Επταπυργίου, 31 μg στον σταθμό της Τούμπας, 43 μg στον σταθμό του δημαρχείου, 100 μg στον σταθμό του Λαγκαδά, 36 μg στον σταθμό της Μαρτίου και 64 μg/ανά κυβικό μέτρο στον σταθμό της Εγνατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης