Νέα αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου πήρε η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση στον Γερμανό πρόξενο την περασμένη Πέμπτη, καθώς για υπηρεσιακούς λόγους απουσίαζαν οι μάρτυρες κατηγορίας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν για την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα στην είσοδο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και για τους ελέγχους και τον βίαιο αποκλεισμό πολιτών, συγγενών και δικηγόρων των κατηγορουμένων από το να εισέλθουν στην αίθουσα, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές θίγουν τη δημοκρατία και τη διαφάνεια της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 12.30 προκλήθηκε ένταση μεταξύ των συγγενών και δικηγόρων των συλληφθέντων και ανδρών της αστυνομίας εξαιτίας των αυστηρότατων ελέγχων που διενεργούνταν κατά την είσοδο στο δικαστικό μέγαρο.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες από αρκετά νωρίς.

Στις 11.30 μπροστά στα δικαστήρια έφθασε η πορεία των εργαζομένων του ΟΤΑ και της δημοτικής επιχείρησης των δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ περίπου ένα τέταρτο αργότερα έφθασαν και οι υπάλληλοι του δήμου της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα για να διαδηλώσουν, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων, ενώ άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν παρατεταγμένοι μπροστά από την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου.

Πηγή: thousandnews.gr

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΟΕ – ΟΤΑ στο Δικαστικό Μέγαρο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012, 10:45

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης