Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους δήμους Θεσσαλονίκης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου θα δικαστούν στο Αυτόφωρο οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ και την επίθεση κατά του Γερμανού προξένου.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης έχουν προκηρύξει και στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει: «Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειές της να κάμψει το φρόνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγωνίζονται, εκτός των άλλων, για να αποτρέψουν στην πράξη τις απολύσεις-διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων.

Για να πετύχει τον σκοπό της, χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων. Προχώρησε για… παραδειγματισμό στη σύλληψη τριών συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. στο κτήριο της Δ.Ε.Θ., την ημέρα διεξαγωγής της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων, στο πλαίσιο της οποίας προετοιμάζονταν το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά την άμεση αθώωσή τους, γιατί ο μόνος που έπρεπε να συλληφθεί και να καταδικαστεί είναι ο κ. Φούχτελ. Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας με τις προσβλητικές, προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις του, συστήνοντας επί της ουσίας απολύσεις, ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η δίκη των συλληφθέντων για το επεισόδιο εις βάρος του Γερμανού προξένου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012, 07:10

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης