Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από ανακοίνωση της ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσάρου, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, θέλουν να έχουν εκτελεστεί επτά όμηροι που είχαν απαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία. Η ίδια πηγή αναφέρει πως στους εκτελεσθέντες συγκαταλέγεται ένας Έλληνας.

Τονίζεται πως το Υπουργείο Εξωτερικών, σε επικοινωνία με τη zougla.gr, δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως η οργάνωση Ανσάρου αποτελεί παρακλάδι της επίφοβης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία είναι υπεύθυνη για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Νιγηρία και θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους πυρήνες της αλ Κάιντα στην αφρικανική ήπειρο. Σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Associated Press, η οργάνωση είναι υπεύθυνη για τον θάνατο τουλάχιστον 792 ανθρώπων μόνο εντός του 2012, ενώ κρατά και μια επταμελή γαλλική οικογένεια στο Καμερούν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Εκτός από τον Έλληνα όμηρο, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με την επίμαχη ανακοίνωση, οι επτά χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για την επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης