Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο η ΑΝΤΑΡΣΙΑ και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Όχι στις ρατσιστικές επιχειρήσεις εκφοβισμού της Ελληνικής Αστυνομίας
-Μεγάλη κινητοποίηση και Συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή 9/5 στις 3μμ, Σοφοκλέους και Μενάνδρου.

Σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις της Επιτροπής Μεταναστών Εμπόρων χτες Τετάρτη 7/5 πάνω από 200 μετανάστες μαγαζάτορες από την περιοχή της Ομόνοιας, Γερανίου, Σοφοκλέους, Μενάνδρου και τα γύρω στενά αφού συζήτησαν την ασφυκτική κατάσταση που τους έχει οδηγήσει η αστυνομία με τις συνεχείς επιθέσεις στα μαγαζιά τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνέντευξη τύπου, συγκέντρωση και πορεία αύριο Παρασκευή 9/5 στις 3μμ στην γωνία Σοφοκλέους και Μενάνδρου.

Από την στιγμή που ξεκίνησε ο Ξένιος Δίας δυο χρόνια τώρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού η αστυνομία χτυπάει και συλλαμβάνει κόσμο αδιακρίτως ακόμα και αν έχουν χαρτιά, μόνο και μόνο γιατί είναι μετανάστες, γιατί έχουν άλλο χρώμα. Ωστόσο τον τελευταίο ενάμιση μήνα η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Όλη την ημέρα από το πρωί στις 6πμ μέχρι αργά το βράδυ, αστυνομικοί όχι μόνο μαζεύουν κόσμο χωρίς κανένα λόγο αλλά μπαίνουν σε μαγαζιά και συλλαμβάνουν πελάτες που ψωνίζουν, που τρώνε ή πίνουν, αλλά ακόμα και εργαζόμενους ή τους ίδιους τους μαγαζάτορες και τους κλείνουν για ώρες μέσα στα αστυνομικά λεωφορεία ή τους μεταφέρουν στα διάφορα αστυνομικά τμήματα χωρίς απολύτως καμιά νομική δικαιολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού χτυπάνε και συλλαμβάνουν πελάτες μετά στέκονται για 3, 4 ή και 5 ώρες απ’ έξω εν ώρα λειτουργίας των μαγαζιών σταματώντας στην ουσία κάθε δραστηριότητα. Έτσι πολλοί από αυτούς οδηγούνται στο μαρασμό και αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τα νοίκια ή τους λογαριασμούς τους.
Χτες την ώρα της Γενικής Συνέλευσης πάνω από 20 αστυνομικοί επιτέθηκαν στην συγκέντρωση μας και συνέλαβαν τον Μωχάμεντ Νασίρ, ιδιοκτήτη εταιρίας με κινητά τηλέφωνα και κάρτες, επειδή συμμετείχε στην συνέλευση μεταφέροντάς τον στο ΑΤ Ακροπόλεως. Το μήνυμά τους ήταν σαφές: Οι μετανάστες δεν έχουν ίσα δικαιώματα, δεν έχουν ούτε το δημοκρατικό δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθε.

Είναι προφανές πως αυτές οι ρατσιστικές και βάρβαρες επιθέσεις έχουν να κάνουν με άνωθεν εντολές και έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να κλείσουν τα μαγαζιά των μεταναστών. Οι Πακιστανοί, οι Μπαγκλαντεσιανοί και οι Άραβες μαγαζάτορες ζητάνε τον σεβασμό των δημοκρατικών τους ελευθεριών. Η Αστυνομία θα έπρεπε να είναι για ασφάλεια και όχι για να τρομοκρατεί τον κόσμο. Στο κέντρο της Αθήνας η ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί έχουν επιβάλει συνθήκες ρατσιστικής τρομοκρατίας για όποιον έχει σκούρο χρώμα. Ζητάμε από όλο το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα να στηρίξει την κινητοποίησή μας για σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Θέλουμε να φύγει η αστυνομία μέσα και μπροστά από τα μαγαζιά μας. Λέμε όχι στο ρατσισμό. Όχι στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργού Προ.Πο. Δένδια. Ίσα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους. Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες μαγαζάτορες.

Η κινητοποίηση οργανώνεται και με την στήριξη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦA).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης