Νέα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα χρήματα της Επιτροπής Ερευνών το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα στελέχη του, Γιάννης Μυλόπουλος και Γιάννης Παντής, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Παρά τις εισαγγελικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί εις βάρος του υπόδικου αντιπρύτανη Γιάννη Παντή και του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου, τα δύο στελέχη του ιδρύματος συνεχίζουν να λαμβάνουν επιμίσθια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το παραπάνω «δίδυμο» είναι υπεύθυνο για ερευνητικά έργα, λαμβάνοντας έξτρα μισθό κάθε μήνα. Σύμφωνα με τη Διαύγεια, ο κ. Μυλόπουλος παίρνει κάθε μήνα 1.500 ευρώ επιπλέον του μισθού του για ερευνητικό έργο στο οποίο και είναι επικεφαλής. Συνολικά, ο πρύτανης είναι υπεύθυνος για πέντε ερευνητικά έργα!

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παντής λαμβάνει επιπλέον του μισθού του, από το μοναδικό έργο του οποίου είναι επιστημονικός υπεύθυνος, 1.530 ευρώ κάθε μήνα!

Μάλιστα, την Τετάρτη συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ, τα μέλη της οποίας θα κληθούν να εγκρίνουν τόσο την έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής Ερευνών για το 2012 όσο και τον προϋπολογισμό για το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης