Ένα 10χρονο κατάξανθο παιδί μπήκε σε κατάστημα στο Νυδρί για να αγοράσει παγωτό και σύμφωνα με τους γονείς του, ο υπεύθυνος το προσέβαλε επειδή δήλωσε μισός Γερμανός και μισός Έλληνας. Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη έστειλε επιστολή στο meganisinews και δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα. Όπως υποστηρίζουν το όλο θέμα ξεκίνησε όταν συγγενής του ιδιοκτήτη που ήταν στο κατάστημα και άκουσε τον διάλογο για την καταγωγή, απευθύνθηκε στον μικρό.

Παρατίθεται η επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας meganisinews που αφορά το θέμα περί «ΔΗΘΕΝ» κρούσμα ρατσιστικής βίας σε 10χρονο στις 20/4/2013 στο Νυδρί έχουμε να αναφέρουμε τα έξης:

1. Καλό θα ήταν στο δημοσίευμα να υπάρχει και η άποψη του φερομένου ως δράστη της» Ρατσιστικής Επίθεσης» και όχι μονό η επιστολή του πατερά 10χρονου, όπως επίσης πριν δημοσιεύετε μια είδηση θα πρέπει να την διασταυρώνετε, αν μη τι άλλο αυτό θα έκανε ο καθένας που έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο , εσείς πάντα έτσι λειτουργείτε;

2. Το περιστατικό έχει ως έξης: Προσέρχεται στο ταμείο ο 10χρονος με ένα παγωτό και ο υπεύθυνος του καταστήματος τον πέρασε για τουρίστα και του λέει two euro, ο 10χρονος απαντά ότι μίλα Ελληνικά, η απάντηση του υπεύθυνου του καταστήματος ήταν ότι σας πέρασα για ξένο, ο 10χρονος απαντά ότι είμαι μισός Έλληνας – μισός Γερμανός , και εκεί τελειώνει ο διάλογος του υπεύθυνου του καταστήματος με τον 10χρονο, στην συνεχεία συγγενής του ιδιοκτήτη που ήταν στο κατάστημα και άκουσε τον διάλογο λέει στον 10χρονο υπό μορφή χωρατού (αστείου) και αυτό το τονίζω κατηγορηματικά , μην λες ότι είσαι Γερμανός γιατί τελευταία στην Ελλάδα δεν τους θέλουμε τους Γερμανούς, ο 10χρονος προφανώς δεν κατάλαβε το αστείο που του έγινε και παραπονέθηκε στημητέρα του η όποια έκανε φραστική επίθεση στον συγγενή του καταστηματάρχη αποκαλώντας τον ΦΑΣΙΣΤΑ – ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ – Μ@Λ@Κ@, αυτός είναι ο διάλογος που έγινε για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι ο φερόμενος ως δράστης δεν είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και να μην εμπλέκετε στην υπόθεση ανθρώπους άσχετους με το επεισόδιο.

4. Σε επικοινωνία που είχε ο Πατέρας του 10χρονου λίγο μετά από το επεισόδιο με τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο υπεύθυνος του είπε ότι λυπάται πολύ που ένα αστείο κατέληξε σε φραστικό επεισόδιο με την μητέρα του 10χρονου, επίσης δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα να δοθεί τόσο μεγάλη έκταση στο επεισόδιο, σε τι εξυπηρετεί αυτό;

5. Θα ήθελα να τονίσω με πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ΚΡΟΥΣΜΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ σε έναν 10χρονο από έναν 64χρονο, όλα ξεκίνησαν από ένα αστείο που κατάληξε σε φραστικό επεισόδιο , βασικά άνευ λόγου και αιτίας, άλλωστε είναι γνωστή η πορεία και η διαδρομή του 64χρονου στην περιοχή και δεν έχει δώσει ΠΟΤΕ δικαίωμα σε κανέναν να τον χαρακτηρίσουν ΦΑΣΙΣΤΑ και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.

6. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον Εμπορικό Σύλλογο Ελλομένου ο Πατέρας του 10χρονου αναφέρει ότι θα κάνει μηνύσεις στους ιδιοκτήτες του εν λόγω καταστήματος που επί της ουσίας καμία σχέση δεν έχουν με το επεισόδιο , οι ιδιοκτήτες θα προβούν σε ανάλογη ενέργεια για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΙΜΙΣΗ.

7. Σχετικά με την ανάρτηση ταμπέλας στο κατάστημα με ποιους πελάτες προτιμάμε που αναφέρει η εν λόγω επιστολή θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν μια άτυχης σκέψη του πατέρα του 10χρονου αφού η επιστολή γράφτηκε λίγη ώρα μετά το επεισόδιο , θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι η Οικογενειακή Επιχείρηση λειτουργεί επί 49 συναπτά έτη, προσφέροντας παροχή υπηρεσιών σε τουρίστες οι όποιοι είναι κατά 90 % η πελατεία της επιχείρησης, πολίτες όλων των Εθνικοτήτων, ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, και επίσης πολλοί από τους πελάτες μας που προτιμούν το Νυδρί ως προορισμό των διακοπών τους και έρχονται κάθε χρόνο επί πολλά χρόνια έχουν πλέον φιλικές και προσωπικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης , οπότε υποδείξεις και μαθήματα ήθους – καλών τρόπων – καλής συμπεριφοράς ειλικρινά δεν τις χρειαζόμαστε .

Με Εκτίμηση

Η Οικογένεια του «Φερομένου ως Δράστη»

Υ.Γ. Παρακαλώ θα θέλαμε να δημοσιευτεί η επιστολή μας για να έχουν οι αναγνώστες σας μια ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης