Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οκτώ υποθέσεις απάτης εις βάρος πολιτών, που αφορούν σε πωλήσεις οχημάτων μέσω Διαδικτύου.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 21χρονος, ενώ εις βάρος τόσο του ίδιου όσο και τεσσάρων συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση συμμορίας», «απάτη», «πλαστογραφία» και «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική ομάδα από τα τέλη Μαρτίου του 2013, ενεργώντας άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε από κοινού και έχοντας ως σκοπό να προσπορίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Αφού εντόπιζαν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, τα αγόραζαν με πλαστές επιταγές και στη συνέχεια τα μεταπωλούσαν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά σε μάντρες σιδηρικών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο οι δράστες εξαπάτησαν συνολικά οκτώ πολίτες, από τους οποίους απέσπασαν εννέα φορτηγά και δύο πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ το ύψος της συνολικής οικονομικής ζημίας που υπέστησαν οι παθόντες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 151.250 ευρώ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης