Με τσουχτερό κρύο, έναν ήλιο με δόντια να προβάλλει περιοδικά στον ουρανό της Νάξου και με το χιόνι να έχει σκεπάσει το επαρχιακό δίκτυο και τα χωριά της κεντρικής και ορεινής Νάξου, ξημέρωσε η πρώτη μέρα του 2016 στο νησί.

Τέσσερα μηχανήματα, από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δουλεύουν για να καθαρίσουν το οδικό δίκτυο, όμως μέχρι τις 11:00 είχε καθαριστεί ο δρόμος μέχρι το Φιλώτι. Όπως είπαν στο Cyclades Voice κάτοικοι της ορεινής Νάξου θα πάρει ώρες μέχρι να φτάσουν τα μηχανήματα στην Κόρωνο, το Σκαδό, τη Μέση και την Κωμιακή, όπου το πυκνό χιόνι στο δρόμο καθιστά… αδύνατη κάθε μετακίνηση των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέτουν δε το ερώτημα γιατί οι αρμόδιοι δεν φροντίζουν ώστε να ξεκινά και ένα μηχάνημα από την Κορωνίδα.

Επί τόπου πάντως βρίσκονται ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, Θανάσης Γρυλλάκης και ένας ακόμη μηχανικός της υπηρεσίας, που λειτουργεί κανονικά σήμερα και συντονίζει τις διαδρομές που θα ακολουθηθούν για τον καθαρισμό των δρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδρομές που ακολουθούν 1 γκρέιτερ του δήμου και 3 GCB ιδιωτών που εργάζονται για την περιφέρεια, είναι:

Το γκρέιτερ: Σαγκρί – Χαλκί – Μονή – Σταυρός Κεραμωτής – Κόρωνος – Κωμιακή – Ελιγμός, που έχει ήδη φτάσει στην Κόρωνο.

Τα GCB θα καθαρίσουν στις εξής διαδρομές:

Χαλκί – Φιλώτι – Δανακός – Απείρανθος – Σταυρός Κεραμωτής – Φιλώτι – Δαμαριώνα – Βουρβουριά

Απείρανθος – Μουτσούνα – Φιλώτι – Καλαντός

Κυνίδαρος – Μονή – Σταυρός Κεραμωτής – Κεραμωτή – Κόρωνος οικισμός – Σκαδό – Κόρωνος – Αργοκοίλι – Λυώνας.

Η έλλειψη κατάλληλων μηχανημάτων αποχιονισμού είναι εμφανής.

Από την πλευρά της υπηρεσίας της Περιφέρειας, εκφράζεται η εκτίμηση ότι περίπου στις 15:00 περίπου θα έχει εκχιονιστεί το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου.

Θετικό στοιχείο το γεγονός ότι το πρωί της Πρωτοχρονιάς η χιονόπτωση είχε σταματήσει, όμως στις 11:30 χιόνισε και πάλι για λίγο.

Υπενθυμίζεται, ότι ακόμη και στα σημεία του επαρχιακού δικτύου που έχουν καθαριστεί, απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς οχημάτων.

Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας με χιονισμένα τοπία στο info@zougla.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης