Το βιογραφικό του ξετύλιξε στο δικαστήριο σήμερα ο …«βασικός μέτοχος» της λεγόμενης μαφίας των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, μια βιογραφία που λίγο ήθελε να γίνει και αγιογραφία, καθώς από τις δακρύβρεχτες αναφορές του δεν γλύτωσε ούτε και το όνομα του κεκοιμημένου Γέροντος Παΐσιου, ο οποίος όμως όπως φαίνεται δεν κατάφερε να τον φέρει στον «ίσιο δρόμο»…

Σε μια απολογία η οποία κράτησε ώρες, -και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε-, ο 60χρονος τοκογλύφος, αντικρύζοντας ποινή πολυετούς κάθειρξης εμφανίστηκε μετανοημένος, ζητώντας συγνώμη από τους συγκατηγορουμένους του ενώ παράλληλα ζήτησε και από τον δικαστήριο να μην βγάλουν συμπέρασμα από όλα αυτά που βλέπουν και ακούν, υπονοώντας σαφώς πως η προσωπικότητά του δεν έχει καμιά σχέση με την εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και πως είναι τελείως διαφορετικός κατά βάθος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε πόσο βάθος ακριβώς…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είμαι άγιος, δεν είμαι όμως και διάολος, είπε σε ένα ξέσπασμα λυρισμού, αφήνοντας αναπάντητα τα εύλογα ερωτήματα περί του τελικά τι ήταν όταν οδηγούσε στην απόγνωση και την αυτοκτονία αυτούς που «εξυπηρετούσε». Φυσικά δεν παρέλειψε να επικαλεστεί και «το πάθος του για τον τζόγο», όπως ακριβώς επικαλείται ένας έμπορος ναρκωτικών την εξάρτησή του από τις ουσίες, προκειμένου να τύχει μειωμένης ποινής.

Και φυσικά ο -κατά τα άλλα- «γνωστός επιχειρηματίας» της Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του σε τοκογλυφικές δραστηριότητες, κάτι που φυσικά δημιουργεί ερωτηματικά περί του -εφ’ όσον είναι έτσι-, για ποιό λόγο τότε νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους συγκατηγορουμένους του…

Εντύπωση επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι μπροστά στις βαριές ποινές προφανώς αντιμετωπίζει, αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί την ακίνητη περιουσία «του»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μου βγάζουν σε πλειστηριασμό ακίνητα. Μου παίρνουν το κεφάλι. Το 90% των ακινήτων μου είναι δεσμευμένα. Με μαθηματική ακρίβεια θα μου τα πάρουν όλα», είπε χαρακτηριστικά, θεωρώντας προφανώς πως αυτά είναι πιό σημαντικά ακόμη κι από την ίδια του την ελευθερία.

Ο 60χρονος τοκογλύφος επίσης αναφέρθηκε και στα παιδικά του χρόνια που «τα πέρασε σε ορφανοτροφείο», τις σπουδές του στην Φλωρεντία, τους τρεις γάμους του και την «πνευματική του επαφή με τον Παΐσιο».

Στην αίθουσα όμως έπεσαν και λαμπερά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, που όμως δεν είναι εν ζωή για να επιβεβαιώσουν τον λόγο του, όσον αφορά τουλάχιστον την συνολική του προσωπικότητα. Όσοι πάντως βρίσκονται εν ζωή, έχουν μια άλλη άποψη, αρκετά διαφορετική.

Η συνέχεια του έργου αύριο…

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης