Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων που οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ο κατηγορούμενος Δήμος Φραγκάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικηγόρος του, Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα, δήλωσε: «Ο πελάτης μου αρνήθηκε κάθε σχέση με την οργάνωση όχι μόνο ως μέλος αλλά και ως ψηφοφόρος. Το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει είναι ένα τηλεφώνημα από συγκατηγορούμενο συγγενή του τρεις ώρες πριν από το περιστατικό. Είμαι χαρούμενη που την υπόθεση χειρίζονται δύο ικανότατοι ανακριτές, οι οποίοι δεν ερευνούν φρονήματα αλλά μόνο τα στοιχεία».

Λίγο μετά τις 14.30 αφέθηκε ελεύθερος και ο δεύτερος κατηγορούμενος Σταύρος Σαντοριναίος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Αρνήθηκε την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε έπειτα από τηλεφωνικές κλήσεις του οι οποίες έχουν καταγραφεί από την Αντιτρομοκρατική.

Τα τρία στελέχη της Χ.Α., τα οποία κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή ανά περίπτωση, οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 10.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τρίτος κατηγορούμενος Θεόδωρος Στέφας ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη.

Στις 14.30 θα απολογηθούν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και την Πέμπτη ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης