Παρέμβαση, σε συνέχεια πολλών παλαιοτέρων εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για την απομάκρυνση των κατασχεθέντων σκαφών, που βρίσκονται επί μακρό χρονικό διάστημα στο λιμένα Καλαμάτας, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χαράλαμπος Βγενής.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουν ολοκληρώσει τις ενέργειες που τους αναλογούν και απομένουν μόνον ενέργειες άλλων Υπηρεσιών, προκειμένου να απομακρυνθούν τα τέσσερα κατασχεθέντα σκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετικό έγγραφο του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, που απευθύνεται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, κοινοποιούμενο στο δήμαρχο, το διευθυντή του Τελωνείου και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας, αναφέρονται- μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Κύριε εισαγγελέα (…) σας ενημερώνουμε ότι έχουμε απαντήσει αρνητικά σε αιτήματα ναυτιλιακών πρακτόρων για φόρτωση – εκφόρτωση χύδην φορτίων. Σας ενημερώνουμε ότι οι προβλήτες 1, 2 και 3, οι οποίες είναι πιστοποιημένες για φορτοεκφόρτωση χύδην και επικίνδυνων φορτίων, έχουν καταστεί ανενεργές λόγω της παρουσίας των κατασχεμένων πλοίων, με αποτέλεσμα τον εμπορικό αποκλεισμό του λιμένα Καλαμάτας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμένα Καλαμάτας, καθώς και των επαγγελματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε».

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης