Ξεκινά την Πέμπτη στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη για την έκδοση πλαστών αδειών οδήγησης, με βασικούς κατηγορούμενους έναν ιδιοκτήτη σχολής οδηγών και μια υπάλληλο του Μηχανολογικού, που τέθηκε σε αργία, οι οποίοι είναι ανδρόγυνο.

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι από το φθινόπωρο του 2007 ως το καλοκαίρι του 2008, πλαστογράφησε 38 -δήθεν βουλγαρικά- διπλώματα οδήγησης, με σκοπό να παραπλανήσει τις Αρχές ότι οι εμφανιζόμενοι ως κάτοχοί τους, θα μπορούσαν να τα μετατρέψουν σε ελληνικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα κατηγορείται επίσης, ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, εξέδωσε 23 άδειες οδήγησης, βεβαιώνοντας ότι οι δικαιούχοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τις αποκτήσουν, χωρίς πρώτα να έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς ήταν κάτοχοι -δήθεν- γνήσιων βουλγαρικών αδειών.

Ακόμη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπάλληλος βεβαίωσε ψευδώς σε συνολικά 35 υπεύθυνες δηλώσεις, ότι ο καθένας από τους αναφερόμενους σ’ αυτές, εμφανίστηκε ενώπιον της και έθεσε τη σφραγίδα της θεώρησης του γνησίου της υπογραφής, χωρίς αυτό να έχει γίνει ποτέ.

Να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της εν λόγω γυναίκας κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις ψευδείς βεβαιώσεις της συζύγου του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, μαζί με το ανδρόγυνο, κατηγορούνται 40 (!) ακόμη Έλληνες πολίτες, κάτοικοι περιοχών εκτός Ηρακλείου, είτε για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, είτε για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, είτε για χρήση πλαστού εγγράφου, είτε για υφαρπαγή ή απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το creteplus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης