Έξι φορές ισόβια και 500 χρόνια κάθειρξης ήταν οι ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ρίχνοντας την αυλαία στη δίκη για την υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» το οποίο ευθύνεται, σύμφωνα με την απόφαση, για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τη δολοφονία ενός επιχειρηματία, σειρά εκρήξεων και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σε δις ισόβια και πολυετείς ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης καταδικάστηκαν τόσο ο Παναγιώτης Βλαστός όσο και ο Ιωάννης Σκαφτούρος ,έγκλειστοι ήδη στις φυλακές, οι οποίοι κρίθηκαν από το δικαστήριο ως ηθικοί αυτουργοί τόσο και στην απαγωγή του εφοπλιστή όσο και στην δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου. Ποινές ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκαν στον Αριστομένη Κλεφτόγιαννη και το Γιώργο Κατσαγιάννη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου , το 2008 στο Γαλάτσι. Και οι δύο, μαζί με τους Απόστολο Πετράκη και Χαράλαμπο Μουστάκα ήταν, κατά το δικαστήριο οι δράστες της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Το δικαστήριο που δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους. Αναλυτικά οι ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι οι ακόλουθες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναγιώτης Βαστός ,δύο φορές ισόβια και επιπλέον ποινή 66 ετών και 12 μηνών
Ιωάννης Σκαφτούρος ,δύο φορές ισόβια και επιπλέον 46 χρόνια και 24 μήνες.
Αριστομένης Κλεφτόγιαννης ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή 24 χρόνια και 24 μήνες
Γιώργος Κατσαγιάννης ισόβια και 29 χρόνια και 6 μήνες
Απόστολος Πετράκης κάθειρξη 24 ετών και έξι μηνών
Χαράλαμπος Μουστάκας 19 χρόνια και 6 μήνες
Γιώργος Τρομπούκης 15 χρόνια
Βασίλης Στεφανάκος 25 χρόνια

Επίσης ποινές 15ετούς κάθειρξης στον καθένα επιβλήθηκαν στους Ιωάννη Θώδη, Κων/νο Ανδρέου, Boban Ristevski και 10 ετούς κάθειρξης στους Εμμανουήλ Σκαρλάτο, Ιωάννη Θεοδωράκη και Παναγιώτη Σοϊλέδη.

Ποινές 8 ετούς κάθειρξης επιβλήθηκαν στους Ιωάννη Καλογερίδη, και Χριστόφορο Λασιθιωτάκη
Τέλος οι δύο γυναίκες που κρίθηκαν ένοχες για συμμετοχή στην οργάνωση , Πολυτίμη Γεωργά σύντροφος του Σκαφτούρου και Ιωάννα Χήρα σύζυγο του Βλαστού, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη
7 ετών η καθεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο το δικαστήριο θα αποφασίσει αν κάνει δεκτό το αίτημα επτά εκ των κατηγορουμένων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης