Αποκαταστάθηκε επιτέλους, με παρέμβαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρεθύμνου, το πρόβλημα υδροδότησης που ύπαρχε τους τελευταίους τρεις μήνες στην περιοχή γύρω από το 2ο Γυμνάσιο– Λύκειο, στις οδούς Ασκούτση, Σκουλά.

Από τις 11 το βράδυ ως το επόμενο πρωί τα σπίτια της συγκεκριμένης περιοχής δεν είχαν νερό και η διοίκηση και οι υπηρεσίες της κατάφεραν να το λύσουν, μετά από πολλές διαμαρτυρίες στη ΔΕΥΑΡ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, Στέλιο Παπαδάκη–Πιατά, το πρόβλημα οφειλόταν στην υψηλή ζήτηση νερού.

Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή υδροδοτούνταν με δύο τρόπους: με έναν τροφοδοτικό αγωγό που, μέσω του κεντρικού αγωγού της πόλης έστελνε νερό στα σπίτια της αναπτυσσόμενης συνοικίας και μέσω γεώτρησης.

Η γεώτρηση, ωστόσο, επειδή δεν είχε μεγάλη δυναμική, δεν λειτουργούσε πέρα από 16 ώρες την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο διάστημα, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ εγκατέστησαν έναν καινούριο αγωγό, ο οποίος συμπληρωματικά με τον πρώτο υδροδοτεί μέσω του κεντρικού δικτύου την περιοχή.

Έτσι, καταργήθηκε και η γεώτρηση, πράγμα που σημαίνει για την ΔΕΥΑΡ και οικονομικό όφελος, αφού εξοικονομούνται τα χρήματα που απαιτούνταν για την λειτουργία της.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδάκης-Πιατάς, δόθηκε νερό στην περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες και δεν υπάρχει πρόβλημα, με βάση και τις μαρτυρίες των κατοίκων.

Με πληροφορίες από το goodnet

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης