Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και κάτοικοι του Ελειού-Πρόννων, έπειτα από τη δικαστική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο εμπρηστής που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από τα μέλη της ΕΟΔ για τις φωτιές στον Αϊ-Γιώργη Κεφαλονιάς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο, όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για την εν λόγω απόφαση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελειού-Πρόννων εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες και έχουν να κάνουν με την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 32χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό στην περιοχή.

Μάλιστα, ο κ. Διονύσης Παπαδάτος, αρχηγός της ΕΟΔ Ελειού-Πρόννων, τόνισε μεταξύ άλλων: «Έως ότου δικαιωθούμε (προφυλάκιση) δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία κατάσβεση… Δεν κοιμόμαστε, τώρα που είναι έξω… προστατέψτε μας, ζητάμε προστασία…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης ζήτησε ψυχραιμία, τονίζοντας: «Πρέπει να σεβαστούμε την κρίση του δικαστικού οργάνου. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να δικάζει κάτω από τις ελιές».

Πηγή: inkefalonia

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης