Με πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη μαζικές διαμαρτυρίες για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, μέλη και φίλοι της ΛΑ.Ε αλλά και ενεργοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών καταγγέλλοντας τη «ληστεία, άνω των 40 δις, του δημοσίου, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, των μικρομετόχων και μικροομολογιούχων των τραπεζών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, για το γεγονός ότι ως αποτέλεσμα αυτής της «ληστείας», οι τράπεζες πέρασαν σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια αλλά και στη διαχείριση του ΤΧΣ, που κατευθύνουν οι πιστωτές.

Στη συνέχεια, μετά το ΥΠΟΙΚ, οι συγκεντρωμένοι, δια μέσου της Ερμού και της Αιόλου, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας και ακολούθως, από Σταδίου και Κοραή, κατευθύνθηκαν διαμαρτυρόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλη τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και πορειών οι διαδηλωτές έβρισκαν θερμή ανταπόκριση και στήριξη από τους πολίτες και τους εμπόρους των μαγαζιών.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε: Υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες, κατονομάζοντας ως κύριους υπεύθυνους τους κ.κ. Τσίπρα και Δραγασάκη.

Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε, επίσης, ότι «στην Εθνική Τράπεζα έρχονται καθημερινά περίπου 700 κατασχετήρια, την στιγμή που τα κεντρικά στελέχη των τραπεζών αμείβονται σκανδαλωδώς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως».

Η ΛΑ.Ε. έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και ότι δεν θα το αφήσει να ξεχαστεί ή να κουκουλωθεί η υπόθεση, πράγμα που επιθυμεί διακαώς όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά σύσσωμο το μνημονιακό ξεπουλημένο και εξωνυμένο κατεστημένο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης