Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι διαβουλεύσεις αναφορικά με το προωθούμενο πρόγραμμα «Αθηνά», όπως ανακοινώθηκε απόψε από τη ΔΗΜΑΡ, μετά τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Θ. Παπαθεοδώρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αρμόδιος υπουργός παρουσίασε το σχέδιο εξορθολογισμού των τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην συνάντηση παρέστη από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ και η βουλευτής Μ. Ρεπούση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Παιδείας στη συνέχεια αναμένεται να συναντηθεί και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο για το ίδιο θέμα, ενώ προτίθεται να συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μόλις ο τελευταίος επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Στόχος του υπουργείου είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διακομματική συναίνεση ώστε να επιτύχει ο σχεδιασμός και οι αλλαγές που προωθούνται στις σχολές και τα τμήματα Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι μεγαλύτερες αλλαγές συντελούνται στο χώρο των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετά ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η συνάντηση Αρβανιτόπουλου-Βενιζέλου, ως προς το ζήτημα επαναφοράς του πλαφόν της βάσης του δέκα, το οποίο μελετά του υπουργείο. Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν της βάσης του δέκα καταργήθηκε όταν υπουργός Παιδείας ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης