«Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές μπορούν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση των πολλών θεμάτων που θέτει το προσφυγικό/μεταναστευτικό φαινόμενο, γιατί διαθέτουν καλύτερα αντανακλαστικά και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον χειρισμό τους».

Αυτό τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων, του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αντικείμενο την Έκθεση του Κογκρέσου σχετικά με την υποδοχή και την ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Δούρου έκανε αυτή την τοποθέτηση -την οποία ενέκρινε το σύνολο των συμμετεχόντων εκπροσώπων τοπικών και περιφερειακών αρχών- με αφορμή τον πρόσφατο νόμο της ουγγρικής κυβέρνησης για τον αυτόματο εγκλεισμό των αιτούντων άσυλο.

«Σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε μια συνεκτική, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, με δίκαιη κατανομή της ευθύνης, χωρίς κλείσιμο συνόρων, χωρίς αποκλεισμούς, στη βάση του σεβασμού του κράτους δικαίου, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της κοινωνικής συνοχής», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ενόψει της Ολομέλειας του Κογκρέσου στις 28 Μαρτίου, στην οποία πρόκειται να εγκριθεί η έκθεση για την υποδοχή και την ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης