Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν μέλη κυκλώματος, τα οποία έκλεβαν αυτοκίνητα από περιοχές των βορείων προαστίων με στόχο την πώλησή τους εξ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία ή τμηματικά ως ανταλλακτικά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 15-10-2016 έξι άτομα, μέλη της σπείρας. Πρόκειται για πέντε Έλληνες ηλικίας από 27 έως 33 ετών και έναν 20χρονο υπήκοο Αλβανίας. Επιπλέον, αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, μέλη της σπείρας προέβαιναν στην κλοπή των οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρούσε 28χρονος εκ των συλληφθέντων. Εκεί, αφού προχωρούσαν στις απαραίτητες εργασίες αποσυναρμολόγησης και παραποίησης των στοιχείων τους, διοχέτευαν στην αγορά τα προς πώληση οχήματα και εξαρτήματα μέσω αγγελιών. Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις προέβαιναν στις ανωτέρω πράξεις με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες «παραγγελίες».

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο συνεργείο καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα κλειδιών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, το χρηματικό ποσό των 6.300 ευρώ καθώς και πέντε αυτοκίνητα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία καθώς και των διακεκριμένων κλοπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης