Εξαρθρώθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα, ενώ εξιχνιάστηκαν 24 περιπτώσεις κλοπών -και απόπειρες-, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας.

Ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης δύο Έλληνες, ηλικίας 15 και 16 ετών, καθώς και ένας 18χρονος υπήκοος Ρουμανίας, όλοι μέλη της σπείρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρεις Έλληνες, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, εις βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Τρίπολης.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον από τα μέσα Μαΐου έως και τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είχαν ως σκοπό τους τη διάπραξη κλοπών σε καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποσπάσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 4.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών συνεργών τους.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης