Δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 40 ετών συνελήφθησαν από το τμήμα Ασφάλειας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα σωματεμπορίας.

Η σύλληψή τους έγινε χθες και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Σωματεμπορίας». Παράλληλα αναζητείται ένας 33χρονος, ως «εγκέφαλος» της σπείρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι τρεις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους με σκοπό το κέρδος, ενεγώντας ως προαγωγοί.

Ειδικότερα, ο 33χρονος, μετέφερε από την Βουλγαρία στην Θεσσαλονίκη δύο αλλοδαπές ομοεθνείς του ηλικίας 28 και 24 ετών, παραπλανώντας αυτές μαζί με την 26χρονη και τις εξανάγκαζε να εκδίδονται προκειμένου να αποκομίζει χρήματα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τις συνόδευε στα σημεία που είχε συμφωνηθεί να έρχονται σε ερωτική συνεύρεση με πελάτες.

Ο ρόλος της 26χρονης ήταν η εποπτεία των δύο γυναικών και η μεταφορά τους στα διάφορα μέρη που επρόκειτο να συνευρεθούν με πελάτες, ενώ η 40χρονη επέβλεπε τις γυναίκες σε διαμέρισμα όπου κατακρατούνταν στην περιοχή της Άνω Πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 28χρονη αφού κατάφερε χθες να διαφύγει της εποπτείας της 26χρονης, μετέβη στην παραπάνω Υπηρεσία, όπου και κατήγγειλε την σε βάρος της εκμετάλλευση.

Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η 26χρονη, ενώ στη συνέχεια εντοπίσθηκαν στο διαμέρισμα που κατακρατούνταν οι δύο γυναίκες στην περιοχή της Άνω Πόλης, τόσο η 40χρονη που επίσης συνελήφθη, όσο και η 24χρονη.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη 33χρονος, συγγενής της 26χρονης, για τα αδικήματα της «Παρασιώπησης εγκλήματος» και «Υπόθαλψης εγκληματία», ο οποίος γνώριζε για την ύπαρξη της εγκληματικής ομάδας παραλείποντας να αναγγείλει οτιδήποτε σχετικό σε αστυνομική Αρχή, ενώ κατά το παρελθόν προέκυψε ότι είχε φιλοξενήσει δύο εκ των μελών της ομάδας στο σπίτι του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου «εγκεφάλου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης