Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Φωτογραφίες- Video: Νίκος Χριστοφάκης

 Πρώτη ανάρτηση: Πριν από λίγο: Δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του 19.50

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης όταν άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να σπεύσουν στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που βρίσκεται επί της οδού Ασκληπιού 154 στην Αθήνα.

Ανοίγοντας την πόρτα, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά στο πτώμα του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Το θύμα φέρεται να έχει βληθεί από πυροβόλο όπλο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος ως πελάτες και ο συνεργάτης του δικηγόρου τους άνοιξε την πόρτα. Οι δύο άνδρες οι οποίοι σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας είχαν αλλοιωμένα χαρακτηριστικά (περούκες, ψεύτικα μουστάκια κτλ.) ζήτησαν να δουν τον δικηγόρο και ο συνεργάτης τους πέρασε στο γραφείο του και κατόπιν στην αίθουσα συσκέψεων. Στην αρχή και τα τέσσερα άτομα ήταν μαζί αλλά κάποια στιγμή οι δύο δράστες ζήτησαν από τον συνεργάτη να εξέλθει για να συζητήσουν ένα προσωπικό ζήτημα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην οδό Ασκληπιού έφθασαν ασθενοφόρα και αργότερα ιατροδικαστής.

Τα αιτία της δολοφονίας δεν έχουν μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί. Την υπόθεση χειρίζεται επισήμως η Ασφάλεια ως ποινική υπόθεση. 

Επί τόπου και η Αντιτρομοκρατική

Στο σημείο της δολοφονίας εκτός από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται και άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Οι δύο δράστες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φέρεται να μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Κατέθεσε στην αστυνομία ο συνεργάτης του  θύματος

Μέχρι αργά το βράδυ κατέθετε στο ανθρωποκτονιών ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο την ώρα που έγινε η εκτέλεση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί σοκ. Όπως ανέφερε οι δράστες εισήλθαν στο γραφείο, ζήτησαν τον δικηγόρο, είχαν σύντομο διάλογο μαζί του και μετά τον πυροβόλησαν στην κοιλιά και στο κεφάλι. Επίσης η αστυνομία παίρνει καταθέσεις και από άλλα δικηγορικά γραφεία που βρίσκονται στον ίδιο όροφο. Σημειώνεται ότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δύο εκτελεστές διέφυγαν από το κτήριο της Ασκληπιού φορώντας κουκούλες. Το τελευταίο στοιχείο δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί.

Παράλληλα, στο διπλανό γραφείο βρισκόταν και έτερο άτομο το οποίο άκουσε φωνές και  πυροβολισμούς.

Οι κάμερες κυκλοφορίας και των καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών προκειμένου οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες όταν αποχώρησαν από το σημείο.

Φωτογραφίες από το σημείο της εκτέλεσης:

Φωτογραφία από διπλανό διαμέρισμα:


 
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ποινικολόγος και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με σειρά σημαντικών υποθέσεων, ενώ ήταν γιος του πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφό του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος ήταν και πατέρας δύο παιδιών. 

Ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου.  Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power (υπόθεση Μηλιώνη), με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά..

Συνομιλία Τσίπρα – Τόσκα:

Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Συλλυπητήρια Αλέξη Τσίπρα:

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κ. Μητσοτάκης : Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνεται πως αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή.

O Mιχάλης Ζαφειρόπουλος με την οικογένειά του

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος με την Ντόρα Μπακογιάννη

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Παλαιά φωτογραφία, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος με τον Αντώνη Σαμαρά

Πρώτη ανάρτηση: Πριν από λίγο: Δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του 19.50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης