Το Κοινωνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες «Καλώς Τους», αναλαμβάνει δράσεις, με στόχο «να απλωθεί το μήνυμα της αλληλεγγύης και υποστήριξης, σε όλη την Ευρώπη».

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διαμεσολάβηση σε θέματα που ανακύπτουν στον προσφυγικό πληθυσμό, για τον καλύτερο συντονισμό των χιλιάδων εθελοντών και αλληλέγγυων και του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση έγινε, σε συνέντευξη Τύπου πριν από λίγο καιρό, από τον συντονιστή του «Καλώς Τους», αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα, ο οποίος επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα ένταξης των παιδιών προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά στην επίλυση του στεγαστικού ζητήματος, προκειμένου να μετακινηθούν από τα κέντρα φιλοξενίας.

«Έχει υπολογισθεί ότι από τους περίπου 57.000 πρόσφυγες που ζουν τώρα στην Ελλάδα, σε 1-2 χρόνια θα έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλες χώρες περίπου οι μισοί. Οπότε τα παιδιά τους θα πρέπει να πάνε στο σχολείο και οι οικογένειες να μείνουν σε διαμερίσματα γιατί τα μεγάλα camps έγιναν ως λύση πρώτης ανάγκης» είπε χαρακτηριστικά.

«Εξαιρετικά μέτρια» χαρακτήρισε, από την πλευρά του, την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, θέτοντας και το ζήτημα της δημιουργίας μουσουλμανικού νεκροταφείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης