Ένα πρωτότυπο ημερολόγιο δημιούργησαν η φωτογράφος Sophia Hauk και ο διπλωματούχος πολιτικών επιστημών Alexander Hauk.

Πρόκειται για το Protestonaut 2017, ένα μέσο ευαισθητοποίησης του κοινού και μία πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας σχετικά με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εικόνες που παρουσιάζουν οι Sophia και Alexander Hauk παρουσιάζεται ένας αστροναύτης σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Protestonaut αποτελεί λογοπαίγνιο και προέρχεται από τις λέξεις Protestari (μαρτυρώ δημόσια) και nautes (ναύτης), ενώ παραπέμπει και στο astronaut (αστροναύτης).

Η Sophia Hauk μιλά για τη δουλειά της και την πηγή έμπνευσής της λέγοντας μεταξύ άλλων: «Oι αστροναύτες στο διάστημα έχουν μια ιδιαίτερη προοπτική προς τη γη και υπερίπτανται των προβλημάτων του μπλε πλανήτη. Στη στολή τους θα μπορούσε να κρύβεται ο καθένας από εμάς, η πωλήτρια, ο φοιτητής, η διευθύντρια, ο ειδικός στην πληροφορική, η δασκάλα».

Στο ταξίδι τους στην Ελλάδα, οι συντελεστές του πρότζεκτ συνομίλησαν με πολλούς ανθρώπους, από επιχειρηματίες και πολιτικούς έως απλούς υπαλλήλους και συνταξιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πολιτική λιτότητας και οι επακολουθήσασες πολυετείς στερήσεις δεν έσωσαν την Ελλάδα. Και δεν πρόκειται μακράν μόνο για την Ελλάδα. Το θέμα αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Και αυτό επειδή η πολιτική λιτότητας δρα ως επιταχυντής στις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών τριβές και αποτελεί μία από τις αιτίες της ανόδου των λαϊκιστών και εξτρεμιστών σε ολόκληρη της Ευρώπη», ανέφερε μεταξύ άλλων η φωτογράφος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης