Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρέθηκε για το σκάνδαλο της Energa- Hellas Power και ο έκτος συλληφθείς, με ένταλμα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Σπ. Γεωργουλέα, που χειρίζεται την υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος που φέρονταν να παρακρατούσαν το τέλος ακινήτων παρότι το εισέπρατταν ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Πρόκειται για τον 33χρονο Χρήστο Κοτσαϊδη ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στη Φιλοθέη με βάση το ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής μετά τα στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών που φέρονται να διαθέτουν οι εμπλεκόμενοι στην Κύπρο. Ο 33χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί πέντε άτομα με ανάλογα αδικήματα αφού φέρονται να μην κατέβαλλαν στις αρμόδιες κρατικές αρχές τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος.

Περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι… έκαναν φτερά, καταλήγοντας σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης Μία ακόμη σύλληψη για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013, 20:18

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης