Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην Εύβοια, που κλήθηκε να αποφασίσει για τη χωροθέτηση ενός σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Με 16 ψήφους υπέρ και 12 κατά, προκρίθηκε η χωροθέτηση του Σταθμού στην περιοχή Παραμερίτες.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, κάτοικοι από διάφορες περιοχές σήκωσαν μαύρες σημαίες και πανό μέσα στην αίθουσα, ενώ φώναζαν συνθήματα, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξω από την αίθουσα υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που στο τέλος της συνεδρίασης δημιούργησαν ασπίδα προστασίας για να αποχωρήσει ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, ενώ την ίδια στιγμή οι αγανακτισμένοι κάτοικοι πετούσαν αντικείμενα, αποδοκιμάζοντας την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για τις επιλογές της.

Το θέμα των απορριμμάτων στην περιοχή αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους κατοίκους, οι δε αντιδράσεις είναι μόνιμο φαινόμενο, κάθε φορά που τίθεται στο τραπέζι το όνομα μιας πιθανής περιοχής που θα μπορούσε να φιλοξενήσει σταθμό μεταφόρτωσης.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης