Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

Την επίσπευση των διαδικασιών για την αναβάθμιση και ανάδειξη της κεντρικής αγοράς Αθηνών εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της επιτόπου επίσκεψης του, ο Υφ. Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν στο άμεσο μέλλον τεθεί θέμα αποκρατικοποίησης της αγοράς, θα ζητήσει να μπει Στρατηγικός Επενδυτής και να γίνουν κύριοι και βασικοί μέτοχοι οι ίδιοι οι έμποροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρμόδιος υφ. Ανάπτυξης, αφού άκουσε προσεκτικά τους εμπόρους κρεάτων και λαχανικών, οι οποίοι κατήγγειλαν ως μάστιγα το παρεμπόριο και τους ψευτοπαραγωγούς, (μόνο στα λαχανικά αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο), ζήτησε από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη να τον ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα.

Ο κ. Σταμπουλίδης αφού αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των κερδών της αγοράς σε σχέση με πέρσι, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της λειτουργίας της ιχθυόσκαλας, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, με ευθύνη της προηγούμενης ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αγνοείται η τύχη 3,5 εκατομμυρίων κιλών αλιευμάτων.

Ο τρόπος με τον οποίο θα πάει η μηχανογράφηση στις ιχθυόσκαλες διασφαλίζει πλέον τη διαφάνεια στη λειτουργία τους, έτσι ώστε να γνωρίζει ο Οργανισμός, ανά πάσα στιγμή, τον τρόπο της διακίνησης των αλιευμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι είναι θέμα ημερών η υπογραφή των σχετικών διαταγμάτων που θα μετατρέψουν σε ΒΙΠΕ την αγορά.

Ο υφ. Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, ζήτησε να στηριχτεί το ενημερωτικό site του ΟΚΑΑ, έτσι ώστε και ο τελευταίος καταναλωτής να μπορεί να έχει πρόσβαση, καθώς 3,5 χιλιάδες χτυπήματα είναι πολλά, αλλά όχι αρκετά για μια πόλη 5 εκ. κατοίκων.

Ο πρόεδρος των εμπόρων λαχανικών της αγοράς, ζήτησε από τον κ. Γιακουμάτο να στηρίξει την ένταξη του κλάδου στο ΕΣΠΑ για κονδύλια που θα αναβαθμίζουν την διακίνηση και την πώληση φρούτων και λαχανικών, ενώ κάποιοι έμποροι ζήτησαν να ελεγχθεί άμεσα και το θέμα των κρατικών τροφοδοσιών (νοσοκομεία , στρατός κλπ) έτσι ώστε να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια.

Ο κ. Γιακουμάτος υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την πρωτοβουλία εμπόρων και ΟΚΑΑ για τη διανομή φρούτων στα σχολεία , ενώ ξεναγήθηκε και στους χώρους της Αγοράς του Καταναλωτή και τα καταστήματα χονδρεμπορίου, όπου είχε εποικοδομητικό διάλογο με καταναλωτές και εμπόρους.

Σε ότι αφορά την Αγορά του Καταναλωτή, ο κ. Γιακουμάτος διαπίστωσε και ο ίδιος ότι οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από άλλα σημεία πωλήσεων…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης