Μετά από δύο άγονες διαδικασίες, επιτέλους την Παρασκευή φάνηκε «φως» στην άκρη του τούνελ για τη σήραγγα Γορίτσας, καθώς βρέθηκε εργολάβος και στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη βελτίωση προσφοράς για τη φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας Γορίτσας και αφού η απόφαση εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη ο ανάδοχος θα αναλάβει το έργο της φύλαξης και συντήρησης της σήραγγας.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώτος διαγωνισμός ήταν της τάξης των 100.000 € και κηρύχθηκε άγονος και στη συνέχεια η εταιρία «Μέτρον Ι.Κ.Ε.» έκανε προσφορά 94.000 € συν ΦΠΑ, χωρίς όμως να πάρει τον διαγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Πέγιος «επειδή πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι σε κάθε έργο να ζητά διψήφιο αριθμό έκπτωσης και αφού έγινε συζήτηση με τον ανάδοχο, σήμερα υπέβαλε νέα βελτιωμένη προσφορά με έκπτωση 10%.

Ο ανάδοχος με έγγραφό του προς την επιτροπή τονίζει ότι μετά από αυτοψία στη σήραγγα με κλιμάκιο μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων μηχανικών συνεργατών της εταιρίας, υπέβαλε νέα βελτιωμένη οικονομική προσφορά με έκπτωση 10% σε σχέση με τη μελέτη και τη διακήρυξη.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει καθήκοντα, αφού η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη η απόφαση, σε περίπου ένα μήνα, όπως εκτιμούν από το Δήμο Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον τρόπο αυτό, οι επτά εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου που απασχολούνται σήμερα στη φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας, θα επιστρέψουν ξανά στη θέση τους στις υπηρεσίες του Δήμου.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Δήμος Βόλου θα υποβάλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αίτηση για χρηματοδότηση με 100.000 € που είχε δεσμευτεί ο Κώστας Αγοραστός κατά την παραλαβή του έργου από τον Δήμο το 2014.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης