Έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά τα περιστατικά των τελευταίων ημερών σε πολλά Πανεπιστήμια, όπου οργανωμένες ομάδες παρεμπόδισαν τις διαδικασίες ανάδειξης νέων διοικήσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η Εισαγγελία έδωσε εντολή στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών να διενεργήσει έρευνα με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, οι εκλογές ξεκίνησαν επεισοδιακά, όταν ομάδα νεαρών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κατάφερε να διακόψει για λίγη ώρα την ηλεκτρονική ψηφοφορία με δολιοφθορά στο κέντρο διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων του ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσαν οι καθηγητές του ιδρύματος, οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κτήριο του ιδρύματος στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και με λοστούς έσπασαν την πόρτα της αίθουσας που στεγάζεται το κέντρο διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων του ιδρύματος, προβαίνοντας σε κατάληψη του χώρου. Οι αρχές του ιδρύματος δεν θέλησαν να καλέσουν τις αρμόδιες αρχές για βοήθεια, καθώς ο εξοπλισμός αυτός είναι τεράστιας αξίας και δεν ήθελαν να προκληθούν φθορές, αλλά και επεισόδια.

Αργότερα πάντως, η ψηφοφορία συνεχίστηκε, καθώς οι περισσότεροι εκλογείς συνέχισαν να ψηφίζουν με ειδικούς κωδικούς ακόμη και από το σπίτι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης