Στο οριστικό κλείσιμο του Τμήματος Χαρτοποιίας της ΒΙΣ στον Βόλο, προχωρά η διεύθυνση της Εταιρείας, οδηγώντας στην ανεργία τους 31 εργαζόμενους στη Μονάδα, με την αιτιολογία ότι είναι ζημιογόνα.

Οι απολύσεις θα ξεκινήσουν, με τη χρήση του νόμου του 5%, άμεσα από τον τρέχοντα μήνα, και με όριο τα οκτώ άτομα ανά μήνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απόφαση αυτή, δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, προκειμένου να υπερασπισθούν τους συναδέλφους τους. Σχετική απόφαση αναμένεται να λάβουν την ερχόμενη Δευτέρα, στη Γενική τους Συνέλευση, οπότε και θα καθορίσουν το ακριβές αγωνιστικό πλάνο τους.

Σύμφωνα με το Σωματείο τους, η ενέργεια της Εταιρείας ήταν αιφνιδιαστική, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα – κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν τεθεί διαδοχικά σε εκ περιτροπής εργασία και σε διαθεσιμότητα – ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, κ. Φιλίππου«θόλωνε τα νερά» με δεσμεύσεις του τύπου ότι θα προχωρούσε δήθεν σε «εκσυγχρονιστικές επενδύσεις». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ακόμη, πως η απόφαση, έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία και ανακοινώθηκε με κυνικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Φιλίππου στο Σωματείο.

Δείτε το ρεπορτάζ του astratv:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης