Παρουσία πολιτών και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, η Λιτανεία των Επιταφίων στην Ξάνθη. Η βροχή δεν πτόησε τους κατοίκους της πόλης να συγκεντρωθούν στα κεντρικά σημεία της πόλης προκειμένου να συμμετάσχουν στη λιτανεία.

Οι Επιτάφιοι όλων των ενοριών της πόλης έφτασαν μετά τις 21.00 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. Ακολούθως ξεκίνησε η λιτανεία του Επιταφίου του Καθεδρικού Ναού του Θεού Σοφίας, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ακολουθία των Επιταφίου παρακολούθησαν ο Υπουργός Αναπληρωτής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, ο πρώην βουλευτής Φίλιππος Τσαλίδης, οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και επρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων.

«Χέρια καθαρά, χέρια εργατικά, χέρια υψωμένα. Αν βουλιάξει η πατρίδα να χαίρεσαι τις καταθέσεις σου», τόνισε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης