«Κάλυψα τον Άκη Τσοχατζόπουλο για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, συστήνοντας ένα δικό μου άνθρωπο για να φαίνεται ως ιδιοκτήτης του σπιτιού», τόνισε στην απολογία της η λογίστρια του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Απευθυνόμενη στους δικαστές η κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος λογίστρια, δείχνοντας τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την αγορά του νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, υποστήριξε: «Το 2004 μου είπε ο Ζήγρας ότι το ακίνητο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι του κ. Τσοχατζόπουλου και ψάχνουν να βρουν κάποιον του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του ιδιοκτήτη. Εκεί άρχισαν τα μεγάλα μου σφάλματα για τα οποία θα πληρώσω και δεν ξέρω για πόσο θα πληρώνω… Εκεί κάλυψα τον κ. υπουργό, συστήνοντας έναν πρόσωπο του εξωτερικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου επέμεινε πάντως πως η ίδια δεν θα μπορούσε ποτέ να υποπτευθεί πως τα χρήματα προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα. Άλλωστε η δική της ενασχόληση, όπως είπε ήταν μόνο με φορολογικά θέματα και αισθανόταν «δέος» για τον Άκη Τσοχατζόπουλο που εκείνη την εποχή ήταν «παντοδύναμος». Το 2007 πια απέκτησε και προσωπική γνώση ότι το επίμαχο ακίνητο είναι του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ο Ζήγρας δεν εμφανίζεται πλέον. «Μέσω του Ζήγρα με ξεγέλασε ο Τσοχατζόπουλος», είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο της η λογίστρια.

Πρόεδρος: Αναλαμβάνετε εσείς το τίμημα, αλλά δεν κάνατε τίποτα σε ανύποπτο χρόνο. Τι σας απέτρεψε;

Λαμπροπούλου: Το δέος που είχα γι αυτό τον άνθρωπο που ήταν παντοδύναμος, Συνέστησα ένα δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό για να φαίνεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας και του σπιτιού, εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Ν. Γεωργουλάκη ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη. Δεν θεώρησα ότι υπάρχουν παράνομα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στάση εξάλλου που είχε ο πρώην υπουργός δεν άφηνε κανένα περιθώριο στην Ευφροσύνη Λαμπρούλου αφού όπως είπε, όταν για πρώτη φορά, σε ανύποπτο χρόνο του είχε κάνει νύξη εκείνος ήταν εντελώς αρνητικός. «Όταν αρρώστησε ο κ. Ζήγρας είχα πάει στο υπουργείο και είπα στον Άκη Τσοχατζόπουλο: «γιατί δεν παίρνεις το ακίνητο στο όνομά σου ή σε κάποιο δικό σου άνθρωπο και εκείνος μου είπε να φύγω από τον πέμπτο όροφο, από το παράθυρο. Δεν το δεχόταν, ούτε τώρα το δέχεται. Δεν είχα λόγο να ξαναρωτήσω».

Η λογίστρια είχε αρχίσει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, να υποψιάζεται με τα επίδικα ακίνητα της είχαν δημιουργηθεί από κάποιες πεταχτές κουβέντες του Νίκου Ζήγρα. Η γνωριμία της κατηγορούμενης, χρονολογείται με τον Ζήγρα και τον Τσοχατζόπουλο από το 1978 καθώς και εκείνη είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε μάλιστα χρονική περίοδο που είχε πελάτες 11 υπουργούς και 50-60 δημοσιογράφους. Σε καμία περίπτωση πάντως, όπως ισχυρίστηκε, ακόμη κι αν πήγαινε το μυαλό της ότι ήταν πίσω από τις εξωχώριες ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν περνούσε η ιδέα πως τα χρήματα είχαν παράνομη προέλευση.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου απολογούμενη υποστήριξε επίσης πως ο Ζήγρας είχε αναφέρει το όνομα του Γιάννη Σμπώκου σχετικά με την εταιρεία Νobilis, από την οποία αγοράστηκε το σπίτι στη Διον. Αρεοπαγίτου.

Η δίκη συνεχίζεται με ερωτήσεις δικαστών στην κατηγορούμενη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης