Αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για την πρώην Γενική Γραμματέα Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, άσκησε την Τρίτη  η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός φέρεται να εντόπισε νομικά σφάλμα στο βούλευμα.

Η κα Σαββαίδου σημειώνεται πως πρόσφατα απηλλάγη από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που της είχε αποδοθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω κατηγορία με την οποία ήταν αντιμέτωπη αφορούσε στην απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.

Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) είχε επίσης απαλλαγεί από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρείας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη αναίρεσης κατά του βουλεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης