Δελτίο Τύπου σχετικά με την ενδεχόμενη πώληση της ΠΑΕ Λάρισα εξέδωσε η «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών» και το «Ιστορικό Κέντρο Λάρισας».

Όπως αναφέρεται «Παρακολουθώντας την ανησυχία, την απογοήτευση του φίλαθλου κόσμου της πόλης μας για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας της ΑΕΛ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H πώληση της ομάδας με επιχειρηματικούς όρους μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, η άσκηση της επιχειρηματικής ιδιωτικής δράσης τα τελευταία 10 έτη μας οδήγησε στην έλλειψη αξιοπιστίας, στην χαμηλή επίδοση της ΑΕΛ και μας έκλεισε στην εσωτερική αντιπαλότητα των κάθε είδους και φιλοσοφίας παραγόντων της.

Δεν ξεχνάμε ότι όταν κάποια από τα τελευταία χρόνια η ΑΕΛ μεσουρανούσε (βλέπε μέρος εποχής Πηλαδάκη ) στην διοίκησή του βρισκόταν ο Πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα , μίας οργάνωσης που επικρατούσε το χρήμα, οι γνωριμίες,η επιχειρηματική ανάδειξη.

Αυτή όμως η κατάσταση έχει ανεπιστρεπτί φύγει μακριά μας . Η οικονομική κρίση επηρέασε και την είσοδο νέων κεφαλαίων στο ποδόσφαιρό , η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι διάχυτη, οι κόντρες και οι χαρακτηρισμοί περισσεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί παράγοντες που θέλησαν ή ανέλαβαν στο τέλος την ΑΕΛ καταστράφηκαν οικονομικά ίσως από δικά τους λάθη, ίσως από λάθη του περιβάλλοντος τους, ίσως από εξωγενείς παράγοντες.

Εμείς όμως οι αγνοί φίλαθλοι της είμαστε θεατές σε μία συνεχιζόμενη θέαση όλων αυτών των σκληρών , των αντιεπιχειρηματικών συμφερόντων που συγκρούονται μεταξύ τους για να κερδίσουν τί;

Την βαθμολογική πρόοδο της ομάδας ή την απόδοση της κεφαλαιακής εισφοράς τους στην ομάδα;
Εμείς ενθυμούμαστε τη δεκαετία του 80 ΄ όπου η ΑΕΛ ήταν η έκπληξη των πρωταθλημάτων, το απόλυτο αουτσάιντερ που διέπρεπε, τότε που ο Μαλουμίδης έπαιρνε την μπάλα από το κέντρο, διέσχισε κάθετα το γήπεδο πάσαρε αριστερά στον Βαλαώρα και η σέντρα του τελευταίου πήγαινε στο κεφάλι του Ζιώγα και gooal. Τo έκαναν νομίζεται για το χρήμα;

OXΙ το έκαναν για τη ΦΑΝΕΛΑ.

Για όλα αυτά που περιληπτικά περιγράψαμε δηλώνουμε το ενδιαφέρον μας για την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της ΑΕΛ από αυτούς που τις κατέχουν σε τιμή που θα καθοριστεί μετά από συναντήσεις που θα οριστούν μεταξύ του Γιώργου Μπαρτζώκη και των μετόχων που πουλάνε αυτές. Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι ποσά που συζητιούνται θα πρέπει να δικαιολογούνται τόσο την ενεργητική θέση της ομάδας όσο και από τις παθητικές της υποχρεώσεις και για αυτό είναι συζητήσιμες από εμάς.

Η δική μας φιλοσοφία και λόγω του γεγονότος της ύπαρξης μας ως οργανώσεων που παλεύουν για τα δίκαια των ανήμπορων δανειοληπτών της πόλης μας , όσο και της ανάδειξης της ιστορικής κουλτούρας της Λάρισάς μας είναι τελείως αντίθετη με το επιχειρηματικό μοντέλο που αναπτύχτηκε τελευταία.

Η οργανωτική επικέντρωση μας για την ΑΕΛ θα είναι

1)η εν τοις πράγμαση είσοδο των ποδοσφαιριστών μας με δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβουλίου των 11 συμβούλων όπως θα τροποποιηθεί

2) Η ενίσχυση του ποδοσφαιρικού δυναμικού με Έλληνες παίκτες από την τοπική κοινωνία και να ξαναγεννηθεί η ΑΕΛ από τη αρχή .

3) Η συμφωνία της με την εταιρία γήπεδο ΑΕ για την δωρεάν παραχώρηση του γηπέδου AEL FC Arena για τα παιγνίδια της ομάδας μας.

4) Η θέσπιση ελεύθερης εισόδου των φίλαθλων της ΑΕΛ σε επιλεγμένους αγώνες που θα έχουν ειδικό βάρος επιτυχία τες αναζωογόνησης της ομάδας μας.

5)την συμμετοχή στο νέο διοικητικό συμβούλιο με τρεις θέσεις εκπροσώπων των ανεργία συνδέσμων φιλάθλων της ΑΕΛ.

6) Τέλος την θέσπιση γενικού γραμματέα της θέση που θα καταλάβει αθλητικογράφος της πόλης μας .

Σημειώνουμε ότι το ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας έχουν οι δύο υπογράφοντες οργανώσεις και ακόμη μία οργάνωση η οποία στην παρούσα στιγμή δεν θα ανακοινωθεί.

Θ’ αναμένουμε τους παράγοντες που πουλάνε τις μετοχές τους να έρθουν σε επαφή με τον Γιώργο Μπαρτζώκη στο δικηγορικό γραφείο μας Κύπρου 40-42, μαζί με όλα τα οικονομικά βιβλία και στοιχεία της ομάδας προς έλεγχο της σημερινής κατάστασής της και να συζητήσουμε το οικονομικό αντίτιμο της αγοραπωλησίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης