Στις συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να μην αποκλειστεί η Κως ακτοπλοϊκά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο λιμάνι του νησιού και γι αυτό υπήρξε πρόβλημα με τις αναχωρήσεις και αφίξεις. 78 επιβάτες που είχαν προορισμό την Κω αποβιβάστηκαν στη Νίσυρο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Καρδάμαινας προκειμένου να πάνε στη Κω. 260 επιβάτες έγινε έκτακτη αποβίβαση στην Κάλυμνο που μεταβαίνουν στο λιμάνι του Μαστιχαρίου. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, το Υπουργείο έδωσε εντολή να αυξηθούν τα δρομολόγια στην Κάλυμνο στο Μαστιχάρι» σημείωσε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έγινε προσπάθεια να μεταφέρουμε στο σημείο μια παρακείμενη προβλήτα στη περιοχή της ΔΕΗ, όπου εκεί σε συνεργασία με την αστυνομία εγκαταστάθηκε άμεσα η πύλη εισόδου της Σένγκεν για να αντιμετωπιστεί η κίνηση προς την Τουρκία. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει η προσέγγιση στο λιμάνι του Κεφάλου και το νησί δεν θα αποκλειστεί ακτοπλοϊκά. Όλα τα πλοία, για όσο διάστημα χρειαστεί θα μεταβαίνουν στο λιμάνι του Κεφάλου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης