Η αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης θα μπορούσε να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την αναμόρφωση όλου του παραλιακού μετώπου, όπως αναφέρουν στο zougla.gr στελέχη της αγοράς ακινήτων. Με την προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βουλιαγμένης να λήγει την Παρασκευή, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει να αλλάζει πρόσωπο το πιο ακριβό κομμάτι των Νοτίων προαστίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δεν είναι τυχαίο ότι 13 εταιρείες έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για το ξενοδοχειακό «φιλέτο» και συγκεκριμένα η Lamda Development, η κατασκευαστική J&P Άβαξ, η ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η Dolphin Capital Investors του Μίλτου Καμπουρίδη, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου (έχει αγοράσει εκτεταμένες εκτάσεις στην παραλία), το hedge fund Baupost, η Charterworld, το αμερικανικό fund Colony Capital, οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων Hines, η ICI, η ρωσική Strategic Initiative, η AGC Equity Partners, ο κινεζικός κολοσσός Fosun και ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Με τις ζυμώσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη, λίγο πριν από την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, στα «φαβορί» του διαγωνισμού συγκαταλέγονται οι ΤΕΜΕΣ, Lamda Development, Dogus και Fosun.

Τι θα αλλάξει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προς αξιοποίηση έκταση καλύπτει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο. Και το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο.

Η έκταση περιλαμβάνει γειτονικό ακίνητο του ΕΟΤ. Σε αυτό βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη» που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Το «Αφροδίτη» είναι σήμερα κλειστό, με την ανακαίνισή του να υπάρχει στο «πακέτο» αξιοποίησης του συγκροτήματος. Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες. Η παραλία του Αστέρα καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής, ενώ η παραλία που ανήκει στον ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.
Όσον αφορά τη μαρίνα, θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.

Η προσοχή στραμμένη στον Νότο

Ταυτόχρονα, εάν ξεπεραστούν τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, έως το τέλος της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσει η υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου real estate στην Ελλάδα.

Στο οικόπεδο των περίπου 5,5 χιλιάδων στρεμμάτων θα δημιουργηθούν κατοικίες, καταστήματα και ξενοδοχεία, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει αξίες της περιοχής.

Κι ενώ ο Αστέρας Βουλιαγμένης και το Ελληνικό θα «λάμψουν», αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Αττική. Είναι προϋπολογισμού 566 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το «λίφτινγκ» της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου, τη δημιουργία πάρκου έκτασης 170.000 τ.μ. και τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πάντως, παρά τα σχέδια που υπάρχουν για την περιοχή οι τιμές των σπιτιών κινούνται πτωτικά, παραμένοντας όμως, σχετικά υψηλές. Έτσι, οι τιμές κυμαίνονται στο Δήμο Ελληνικού από 2.100 ευρώ έως 3.200 ευρώ αντίστοιχα, στη Γλυφάδα από 2.300 έως 3.600 και στη Βουλιαγμένη από 3.000 έως 6.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης